Vicepremierul Dan Barna: „Nu avem în plan niciun lockdown general”

0
108
Liderii Aliantei USR PLUS, Dan Barna (in imagine) si Dacian Ciolos, sustin o conferinta de presa, in Bucuresti, luni, 9 septembrie 2019. ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Vicepremierul Dan Barna susține că guvernul nu are în plan un lockdown general în momentul de față. Acesta a mai afirmat și că Executivul va adopta măsuri noi pentru a împiedica extinderea pandemiei de COVID-19, însă spune că măsurile nu vor fi radicale.

Barna spune că s-a observat o relaxare a populației și o falsă impresie că greul a trecut, însă cifrele spun altceva.

“Suntem în faţa valului 3. E clar lucrul acesta. Avem tulpina britanică identificată, prezentă. E clar că nu poţi să blochezi această răspândire. Cum trecem peste asta depinde foarte mult de noi. S-a observat, din păcate, şi la nivelul populaţiei, o relaxare şi un sentiment că gata, am scăpat. Iată, vedem că nu am scăpat şi cifrele, chiar dacă unii indicatori par stabili, vedem presiune pe sistemul ATI ceea ce ne confirmă că lucrurile sunt departe de a fi trecut. Or, din această perspectivă, vor mai fi necesare nişte măsuri tocmai pentru a nu face şi nu avem în plan niciun lockdown sistemic, general. Acesta nu e pe masă în momentele acestea şi nu intenţionăm să îl decidem. Nu poţi nici să fii radical. Radical înseamnă să închizi tot şi te asiguri că îţi scade… Nu poţi să faci asta, pentru că oamenii trebuie să meargă la muncă, pentru că oamenii trebuie să poată să îşi cumpere alimentele esenţiale şi lucrurile de care au nevoie”, a declarat Dan Barna.

Barna l-a felicitat pe Dominic Fritz, primarul Timișoarei, pentru propunerea de carantinare a localităţii pe care o administrează, pe fondul creşterii ratei de infectare cu noul coronavirus.

Maria VASEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.