Victorie chinuită pentru România în prima fază a preliminariilor Campionatului Mondial de handbal

0
117

Naţionala masculină de handbal a României a debutat cu o victorie în Grupa a 3-a din prima fază a preliminariilor Campionatului Mondial din 2023, 33-30 (18-18) cu Israelul, vineri seara, în Sala Sporturilor ”Horia Demian” din Cluj-Napoca.

Tricolorii şi-au asigurat practic calificarea în faza următoare, având în vedere că merg mai departe primele două din cele trei participante la turneul de la Cluj-Napoca. Duminică, 9 ianuarie, România va înfrunta Moldova. La turneul trebuia să participe şi selecţionata Ciprului, dar aceasta a declarat forfait din cauza infectărilor cu Covid-19.

România s-a chinuit cu o echipă măcinată de Covid-19. Portarul, Ionuț Iancu, a fost omul meciului.

După o primă repriză extrem de echilibrată, scor 18 la 18, cele două echipe au mai mers cap la cap până în minutul 40, când România s-a desprins la două goluri diferență.

Tricolorii au ratat exasperant pe contraatac, iar Israelul s-a apropiat la un singur gol. Ionuț Iancu a fost îngerul păzitor, iar eurogolul lui Grigoraș ne-a dat liniștea de care aveam nevoie.

S-a terminat 33-30 și România se poate gândi la prima fază play-off, în care va întâlni ultimele opt clasate la CE 2022, în dublă manşă eliminatorie, cu partide programate între 14-20 martie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.