VIDEO. A început înnisiparea plajelor în stațiunea Mamaia

0
956

De trei zile în stațiunea Mamaia Nord se muncește fără întrerupere la lățirea porțiunilor de nisip – se pompează nisip pe țărm din adâncul Mării Negre de la o distanță de 2 km de țărm. O conductă în lungime de 2 km va aduce pe plajă în total aproximativ, 4,5 milioane metri cubi de nisip, pe o lungime de 6.950 ml și se va crea o nouă porțiune de plajă de aproape 53 de ha.

Sezonul estival 2020-2021 va debuta pentru constățeni și turiști cu o plajă generoasă în stațiunea Mamaia. Lucrările au loc în cadrul proiectului “REDUCEREA EROZIUNII COSTIERE, FAZA II (2014-2020)” – LOTU 2 – protecția și reabilitarea litoralului românesc al Mării Negre în zona Mamaia. Proiectul este cofinanțat de Uniunea Europeană din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020.

”Atragem atenția că accesul persoanelor pe timpul desfășurării lucrărilor este strict interzis din cauza pericolului mare reprezentat de utilajele de mare tonaj și a presiunii create de amestecul de nisp și apă care formează un fenomen de tipul nisipului mișcător. Știm că astfel de momente sunt unice pentru mulți dintre noi, însă nu trebuie să vă puneți viața în pericol. Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral va publica suficient de multe fotografii și filămări cu evoluția lucrărilor astfel încât publicul larg să se poată bucura de aceste momente”, transmit reprezentanții ABADL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.