VIDEO! A început procesul celui de-al doilea autor al unei crime care a cutremurat judeţul Constanţa

0
3131

La aproape trei ani de la oribila crimă care a cutremurat întreaga comunitate locală din comuna constănțeană Cobadin, când un tânăr a fost omorât chiar în ultima zi a anului 2017, a început procesul celui de-al doilea agresor care l-a lovit cu cuțitul pe bărbatul ucis cu sânge rece.

La Tribunalul Constanța a avut loc, marți, 17 noiembrie, primul termen după trimiterea în judecată a celui de-al doilea agresor din acest dosar penal pentru omor, Erduvan Ibram, cunoscut sub porecla ”Buș” asta după ce, în luna martie a acestui an, primul agresor, Memet Bader, a fost găsit vinovat și condamnat la 15 ani de detenție, plus achitarea unor daune. Memet a fost trimis încă o dată în judecată, și în al doilea dosar, alături de Ibram, dar de această dată pentru tulburarea liniștii publice.

S-ar părea că procesul lui Ibram a debutat cu stângul, din cauza lipsei de procedură. Mai exact, instanța a dat termen pentru luna ianuarie 2021, pentru că Memet Bader nu fusese citat și nici nu era reprezentat. Așa cum se obișnuiește, probabil data viitoare se va solicita un alt termen, pentru angajare apărător, apoi un altul pentru pregătirea apărării și tot așa. Aceste practici nu sunt noi în justiție.

Noroc cu presa care nu a ”tăcut”

Așa cum spuneam, a început precesul și pentru cel de-al doilea agresor, ca urmare a mediatizării acestui caz, dat fiind că, inițial, procurorul de caz a luat în considerare doar varianta ca Memet Bader să fie cercetat și tras la răspundere penală. Erduvan Ibram nu a fost citat, inițial, nici ca suspect, nici ca martor, umblând liber prin Cobadin și sfidând familia defunctului. Deși dosarul în ceea ce-l privește pe Ibram a fost clasat, inițial, din lipsă de probe, în urma mediatizării imaginilor surprinse de camerele de supraveghere din localul denumit ”Riviera”, din Cobadin, dar și a contextului în care Ibram a apărut în acele imagini, cu cuțitul în mână, lovind victima, ancheta a fost extinsă și față de Ibram, care a fost trimis în judecată.

Despre cazul în sine, putem spune că data de 31 decembrie 2017 rămâne o zi neagră în familia Diblă, pentru soția, Andreea, dar și pentru fiica minoră a lui Marian Diblă, tânărul de 31 de ani, omorât cu 19 lovituri de cuțit, sub ochii tuturor celor prezenți la o petrecere. Motivul scandalului a fost unul destul de pueril: agresorii s-au simțit lezați de faptul că lăutarii din local au fost chemați să cânte la masa lui Diblă. Posibil să-și fi amintit și de ceva conflicte mai vechi, cert este că totul a degenerat într-un conflict sângeros, soldat cu moartea unui om.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.