VIDEO. Accidentul de duminică seară, de la Băneasa, comis de finul unui magistrat, care a condus beat și a fugit de la locul faptei, lăsând în locul său un vecin

1
4709

Un accident rutier s-a produs duminică seară, în jurul orei 20.00, la Băneasa, când un autoturism a intrat în coliziune cu o căruță, în care se aflau două persoane. În urma coliziunii, un ocupant al atelajului hipo a fost rănit grav și a ajuns la spital. Polițiștii au ajuns la fața locului și l-au testat pe presupusul șofer al autoturismului, pentru a vedea dacă era beat, rezultatul fiind negativ. Doar că, în realitate, situația a fost cumva diferită, potrivit unor surse din zonă, iar informațiile au plecat mai departe cumva distorsionate.

Iată care era informația inițială:

La data de 1 octombrie a.c., în jurul orei 20.00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Medgidia – Biroul Rutier au fost sesizați cu privire la faptul că, pe strada Sudului, din comuna Băneasa, s-a produs un accident rutier.

Polițiștii deplasați la fața locului au constatat că impactul s-ar fi produs între un atelaj hipo, condus de un bărbat de 30 de ani, și un autoturism, condus de un bărbat de 27 de ani, care ar fi circulat din sensuri opuse.

În urma accidentului rutier, conducătorul atelajului hipo a fost rănit, fiind transportat la spital. Bărbatul care ar fi condus autoturismul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Ulterior, acesta a părăsit locul producerii accidentului, cu încuviințarea polițiștilor. Polițiștii efectuează cercetări, urmând ca toate împrejurările în care s-a produs evenimentul să fie stabilite cu exactitate“.

Aceasta este versiunea oficială.

Ce spun martorii

Neoficial, persoane din zonă ne-au trimis imagini foto/video și ne-au furnizat informații despre producerea acestui accident, cu nume și prenume pe care, evident, nu le putem divulga integral.

În speță, potrivit martorilor, accidentul s-ar fi produs pe fondul consumului de alcool, iar autoturismul nu a fost condus nicidecum de cel pe care l-au găsit polițiștii la fața locului, G.I. Mirel, el fiind cel testat cu etilotestul, rezultatul fiind negativ.

Martorii spun că, de fapt, mașina ar fi fost condusă de Sorin H., un bărbat care are o vârstă de circa 50 de ani, vecin cu tânărul găsit de polițiști la mașină. Sursele noastre susțin că, după producerea accidentului, șoferul, care era beat și nu avea nici ITP valabil, posibil nici asigurare, ar fi fugit de la fața locului și l-ar fi lăsat în locul său pe tânărul G.I. Mirel, vecinul său cu care locuiește gard în gard, pentru a lua asupra lui problema accidentului.

Polițiștii, respectiv D. G. și D. P., cei care au ajuns la locul accidentului, și-au dat seama că tânărul de 27 de ani (sau chiar mai puțin) nu putea conduce autoturismul.

„L-au pus să se urce în mașină ca să le arate cum conducea el, în condițiile în care este un băiat scund și nici nu ajungea la pedale“, ne-au comunicat sursele noastre.

Așa se face că cei doi polițiști l-au căutat pe adevăratul șofer și proprietar al mașinii, atât la domiciliu, cât și în alte locuri, însă acesta nu a fost de găsit.

„Mai bine de 24 de ore l-au tot căutat acasă, pentru că accidentul s-a produs chiar pe strada lor. Dar respectivul a stat ascuns, probabil pentru că era băut și trebuia să îi iasă alcoolul din sânge“, ne-au mai declarat sursele noastre, care ne-au trimis și un material video cu polițiștii aflați în fața porții lui Sorin H., cel care ar fi produs accidentul în realitate.

Și, până la urmă, și tânărul respectiv, cel care luase, inițial, vina asupra sa, a renunțat să se pună în pericol pentru a-l scoate basma curată pe vecinul său. Astfel, spun martorii, acesta s-a deplasat, luni după-amiază, la sediul Poliției Băneasa, unde l-a căutat special pe unul dintre cei doi polițiști, căruia i-a declarat, oficial, că nu el se afla la volan, ci vecinul său, Sorin H. , care ar fi fugit pentru că era beat.

Nu se știe din ce motiv această informație a ajuns distorsionată la urechile mai-marilor din Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanța, însă, așa cum ne-au relatat aceleași surse, care, din motive lesne de înțeles, au preferat să își păstreze anonimatul, șoferul respectiv, Sorin H., este finul de cununie al unui magistrat cunoscut de la Medgidia, este un fermier din regiune și este destul de influent.

Pe de altă parte, unul dintre polițiștii la care se face referire susține că se află în concediu încă din luna septembrie, iar la data respectivă nu se afla în zonă.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu persoana care a ajuns în stare destul de gravă la spital, acesta fiind motivul pentru care adevăratul șofer implicat în accident ar putea răspunde penal.

Vom reveni asupra acestui subiect cu noi informații.

Daniel ALBU

1 COMENTARIU

  1. Vinovat este Hertea .Oamenii au văzut cine a condus autoturismul din seara accidentului.Bine ca a venit poliția de la constanta sa facă dreptate,Pădureanu este corupt vroia sa îl scape pe Hertea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.