VIDEO: AEC, mesaj pentru guvernanți, privind redeschiderea școlilor: au depus un colet în care se află un ceas și un checklist

0
321

Având în vedere situația actuală a educației din România și dezbaterea amplă din spațiul public privind redeschiderea școlilor, asociațiile reprezentative ale elevilor solicită autorităților să prezinte un plan concret privind anul școlar 2020-2021. Asigurarea accesului la educație, indiferent de situația socio-economică și a igienei din unitățile din învățământ sunt măsuri pe care Guvernul României trebuie să le ia de urgență. 

În acest sens, reprezentanții AEC au fost la Oficiul Poștal Nr.2 de la Casa de Cultură din Constanța, pentru a depune un colet care va ajunge la Palatul Victoria. 

Menționăm că în acest timp colegii lor din cadrul Asociației Elevilor din Maramureș și Asociației Vâlcene a Elevilor vor depune un colet având același conținut, iar Asociația Elevilor din București și Ilfov se va afla în fața Guvernului pentru a depune pachetul.

Potrivit Sabinei Spătariu, președintele AEC, în colet se află un ceas, care reprezintă faptul că nu mai este timp și un checklist.

”Ceasul reprezintă faptul că nu mai este timp de așteptare. Noi me dorim să fim consultați cu privire la deciziile din educație. Trebuie să se asigure laptopuri conectate la internet pentru fiecare elev în parte, ghiduri pentru recuperarea materiei, deoarece în semenstrul al doilea au fost 900.000 de elevi care nu au avut acces la un dispozitv electronic și implicit la educație. Totodată, este importantă și formarea profesorilor pentru a preda online și mai trebuie reglementată și școala online astfel încât să nu existe nici o problemă din punct de vedere legislativ.”, a precizat președintele AEC.

Declarațiile complete le puteți urmări în materialul VIDEO

M.G.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.