VIDEO. Aleșii, sub lupa FOCUS PRESS: Averea consilierului Răsăuțeanu, membru în Adunarea Națională Bisericească a Patriarhiei Române

0
430

Costin Răsăuțeanu se află la al treilea mandat de consilier local la Constanța, fiind și liderul grupului de aleși locali P.S.D. Fostul viceprimar este secretar executiv al Organizației Municipale a P.S.D. Constanța și membru în Comitetul Executiv Județean al P.S.D. Constanța.

Costin Răsăuțeanu este licențiat în Tehnică Dentară și Științe Politice și a obținut și două diplome de master în Administrația Europeană și Instituțiile Publice și în Politici Europene de Dezvoltare Regională, toate cursurile fiind urmate la Universitatea „Ovidius“ din Constanța. Mai mult, fostul viceprimar a obținut până în 2019 o calificare în Politică externă și diplomație, la Institutul Diplomatic Român al Ministerului Afacerilor Externe, o diplomă de absolvire în Managementul Strategic al Afacerilor Interne pentru formarea competențelor manageriale de nivel III, eliberată de Colegiul Național de Afaceri Interne din cadrul Academiei de Poliție „Al.I Cuza“, dar a urmat și un program de leadership în cadrul Institutului Aspen România.

Fostul viceprimar al Constanței și-a început activitatea profesională în 2001, în cadrul Danubius TUI, ca ghid local și ghid de transfer pentru turiștii scandinavi, iar din 2007, timp de doi ani, a fost consultant marketing și imagine pentru Neptun TV și administrator și asociat al COEM DESIGN Advertising S.R.L.

În 2009 a ocupat funcția de inspector marketing în cadrul Consiliului Județean Constanța, iar din 2010 a fost expert regional în cadrul mai multor proiecte POSDRU ale Asociației Europa pentru Dezvoltare Umană din Câmpulung. Până în 2015, Răsăuțeanu a fost, câte un an sau doi, și vicepreședinte al Asociației pentru Dezoltarea Zonei de Sud a Litoralului Românesc Euro Litoral, administrator al S.C. Social Grup Advertisting S.R.L., președinte al Asociației pentru Solidaritate și Libertate PRO CHARTA și manager general al Asociației Grup Local Dobrogea Nord.

Din noiembrie 2015 până în octombrie 2020, Costin Răsăuțeanu a fost viceprimar al Constanței.

Potrivit declarației sale de avere, consilierul local P.S.D. deține un apartament de 60 mp în Constanța, cumpărat în 2015 și 142.000 de lei în conturi. Dar și un credit contractat în 2015, pentru 30 de ani, în valoare de 221.915,56 lei. În 2019, Răsăuțeanu a obținut venituri de 146.016 lei pentru funcția de viceprimar.

Alesul local este și reprezentant al municipiului Constanța în Asociațiile de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană și Dobrogea, dar și în Asociația Axa de Dezvoltare Brașov – București – Constanța.

În plus, Costin Răsăuțeanu este membru și al Adunării Naționale Bisericești a Patriarhiei Române și al Consiliului Eparhial și al Adunării Eparhiale ale Arhiepiscopiei Tomisului.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.