Lucrări oprite pe strada Simion Bărnuţiu, pentru că nu exista autorizaţie de construire!

0
1079
Strada Simion Bărnuţiu

Un cititor ne-a sesizat că în Tomis III un cetățean construiește fără autorizație, iar Poliția Locală nu a intervenit în urma reclamațiilor vecinilor. În urma solicitărilor Focus Press, oamenii legii au vizitat șantierul, iar constănțeanul a fost amendat.

Un constănțean construia ilegal pe strada Simion Bărnuțiu din municipiu, iar vecinii l-au reclamat la Poliția Locală și la Inspectoratul de Stat în Construcții, supărați că nu are documentele necesare și își ridică imobilul chiar pe limita de proprietate. Aceștia s-au adresat și Focus Press după ce oamenii legii nu au intervenit imediat, deoarece vecinul lor construia în continuare, iar ei trebuiau să aștepte 30 de zile ca să primească un răspuns la sesizarea lor.

„Se poate verifica pe strada Simion Bărnuțiu din Constanța? La nr. 8 sau nr. 8A? Este un domn acolo care construiește fără autorizație, pe limita de proprietate, și nu se ia nimeni de el. A fost făcută reclamație de vecini și la Poliția Locală Constanța și la Inspectoratul de Stat în Construcții… Pauză totală… În 30 de zile vor primi raspuns. Între timp, el tot construiește, a ajuns deja la placa peste parter… La vremuri noi, oameni noi cu vechile apucături…“, ne-a transmis cititorul Focus Press.

Potrivit unui angajat al Inspectoratului Județean în Construcții Constanța, echipa de control al inspectoratului nu ar fi putut interveni pe strada Simion Bărnuțiu, ei verificând doar respectarea autorizației de construire sau ilegalitatea unui imobil. Existența documentelor necesare pentru demararea lucrărilor este controlată de către polițiștii locali, astfel că și Inspectoratul în Construcții a transmis sesizarea primită către Poliția Locală Constanța, pentru rezolvare.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Municipiului Constanța, Ionela Halciuc, polițiștii locali nu pot verifica imediat toate sesizările primite, deoarece sunt multe, acesta fiind motivul pentru care se alocă maximum 30 de zile pentru răspuns, conform prevederilor legale.

Oamenii legii au inspectat șantierul la câteva zile după solicitarea Focus Press și au emis o somație pe numele proprietarului, pentru a se prezenta la sediul Poliției Locale cu toate documentele necesare pentru desfășurarea lucrărilor de construcție.

După vizita acestuia și verificarea tuturor documentelor, la sfârșitul săptămânii trecute, după aproximativ zece zile, constănțeanul a fost amendat deoarece nu avea autorizație de construire. Lucrările au fost sistate, iar cetățeanul trebuie să achite acum sancțiunea de 2.000 de lei.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.