VIDEO. Aleșii, sub lupa Focus Press: Bucovală a încasat dividende de 1,8 milioane de lei, de la Bueno

0
302

Enache Bucovală, unul dintre asociații firmei ce administrează Restaurantul Bueno, se află la primul mandat de consilier județean, după alegerile din septembrie 2020. Bueno Comp a realizat, în 2019, un profit de peste 3,1 milioane de lei, așa că acesta a primit dividende de 1,8 milioane de lei.

Ultima oară când Enache Bucovală a intrat în atenția publică a fost din cauza scandalului iscat de imobilul pe care îl ridică în apropierea Lupoaicei, la intrare în Peninsulă. Imediat ce a început săpăturile pentru fundația clădirii de birouri pentru organizații neguvernamentale și alimentație publică, cu patru etaje, membrii unor asociații și unii oameni politici au protestat, depunând chiar plângeri penale. Mai ales că se săpa și noaptea, pământul a fost transportat pe câmp, în afara orașului, iar protestarii au descoperit fragmente de obiecte arheologice după ce l-au scormonit. Dosarul penal, însă, a fost închis, până la urmă reprezentanții Bueno Comp au acceptat și să semneze un contract pentru supravegherea arheologică a lucrărilor, așa că și acum se construiește de zor, pentru finalizarea clădirii.

Potrivit declarației de avere, Enache Bucovală mai deține două terenuri intravilane în Constanța, de 718 și 410mp, cumpărate în 2014 și 2017. În plus, a construit o vilă anul trecut, de 620mp.

La capitolul bunuri mobile – autovehicule, acesta nu impresionează, având în proprietate personală doar o Dacia Logan (an de fabricație 2008) și un Volkswagen Lupo, din 2002.

Bucovală a menționat în declarația de avere și bijuterii și ceasuri de 35.000 de euro, dobândite între 2010 și 2020.

În bănci, patronul Bueno are conturi și depozite de aproximativ 120.000 de lei, dar Enache Bucovală are și 200.000 de lei, bani cash, la purtător.

În 2019, acesta a obținut salarii de aproximativ 17.000 de lei, de la Bueno Comp și Zag S.R.L., dar și dividende de la Bueno de peste 1,83 milioane de lei.

Consilierul județean P.N.L. deține 50% din părțile sociale ale Bueno Comp S.R.L., ca și Stelian Bucovală. În 2020, profiul firmei a mai scăzut, la 2,8 milioane de lei.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.