VIDEO. Aleșii, sub lupa FOCUS PRESS: Din ce trăiește consilierul local Costin Avătavului?

0
186

Costin Avătavului este economist, are aproape 32 de ani și se află la al doilea mandat de consilier local P.N.L. Constanța.

Secretarul general al Biroului Politic Local al P.N.L. Constanța a absolvit Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“ și Facultatea de Științe Economice din cadrul Universității „Ovidius“ din Constanța, Specializarea Economia Comerțului, Turismului și Serviciilor. A finalizat și un master, tot la „Ovidius“, Specializarea Piețe de Capital și Asigurări. De asemenea, este expert în achiziții publice și s-a perfecționat ca manager de proiect.

În 2011, Avătavului a lucrat ca referent la Parlamentul României, apoi, până în 2016, a fost inspector al Direcției de Afaceri Europene din cadrul Primăriei Eforie. După, a ocupat funcția de Relationship Manager al unei instituții financiare nebancare, iar în 2019 a accesat fonduri europene și a înființat firma Verona Gardens, ce are ca principal obiect de activitate fabricarea altor articole din beton, ciment și ipsos. În anul înființării, aceasta a raportat o cifră de afaceri de peste 41.000 de lei și pierderi de 16.000 de lei, cu toate că Avătavului a și împrumutat-o cu 28.500 de lei. Cifra de afaceri a scăzut în 2020, la 11.000 de lei, așa că pierderile au fost și mai mari: peste 98.000 de lei. Consilierul local este, în continuare, asociat unic al Verona Gardens S.R.L. din Eforie, dar nu mai este managerul său, de anul trecut, .

Conform declarației de avere, Costin Avătavului nu deține decât un spațiu comercial, în Eforie Nord, de 35mp, pe care l-a construit în 2014, și un BMW din 2016.

În 2019, alesul local a obținut venituri salariale de la o instituție financiară nebancară, de aproximativ 67.500 de lei, indemnizație totală de consilier local de 13.140 de lei și chirii de 6.000 de euro, pentru spațiul comercial din Eforie.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.