VIDEO. Aleșii, sub lupa FOCUS PRESS: Vicepreședintele Consiliului Județean a împrumutat USR cu 25.000 de lei deși are credite de peste 180.000 de lei

0
309

Petre Enciu este doctor în inginerie, cu diplomă obținută în Franța, unde a și înființat un start-up pentru dezvoltarea de produse software în domeniul optimizării eficienței energetice a clădirilor și al design-ului produselor inginerești.

Năvodăreanul Petre Enciu este unul dintre cei doi vicepreședinți ai Consiliul Județean Constanța, după alegerile din septembrie 2020. Are 39 de ani și este membru U.S.R. din 2016, chiar președinte al U.S.R. Medgidia și membru în Biroul Județean al U.S.R. Constanța.

Și-a obținut diploma de inginer rețele și sisteme electroenergetice la Universitatea Politehnică din București, iar apoi și-a continuat studiile în Franța, la Institutul Național Politehnic din Grenoble, unde a urmat un master și un doctorat în matematică aplicată în inginerie, informatică și inginerie electrică.

Din 2017 până la numirea în funcția de vicepreședinte C.J.C., Enciu a fost managerul Lavomatic Expert S.R.L., pe care a și fondat-o și în cadrul căreia funcționează o spălătorie de curățare textile, deschisă cu fonduri dintr-un program național de finanțare. În 2019, firma a înregistrat o cifră netă de afaceri de 590.248 de lei, dar și o pierdere netă de 169.757 de lei.

Petre Enciu este și cofondatorul unui start-up în Grenoble (Franța), Vesta-System SAS, companie ce are ca obiect de activitate dezvoltarea de produse software în domeniul optimizării eficienței energetice a clădirilor și al design-ului produselor inginerești. În cadrul firmei franceze a activat ca inginer software cercetător, până la câștigarea alegerilor locale din septembrie 2020.

Potrivit declarației de avere, vicepreședintele C.J.C. nu deține terenuri sau clădiri, doar un autoturism BMW316D, fabricat în 2010.

Deși are două credite, de peste 180.000 de lei în total, în 2019 acesta și-a împrumutat firma din România cu 59.842 de lei și pe U.S.R. cu 25.000 de lei. În același an, Enciu a încasat de la firma din Franța 136.512 lei.

În acest moment, vicepreședintele C.J.C. a rămas asociat minoritar în Lavomatic Expert S.R.L. din Constanța și în Vesta-System SAS din Grenoble.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.