Contrele și ironiile din ședințele Consiliului Local, din ce în ce mai caustice

1
550

Contrele dintre fostul și actualului viceprimar al Constanței, Costin Răsăuțeanu și Ionuț Rusu, deja au devenit o obișnuință la ședințele Consiliului Local. La ultima întâlnire a acestuia, însă, persiflările au zburat între Răsăuțeanu și Mihaela Andrei.

Vineri, 29.01.2021, a avut loc ședința ordinară a lunii ianuarie a Consiliului Local, una lungă, de peste două ore, fiind dezbătute aproximativ 30 de proiecte de pe ordinea de zi și șase de pe cea suplimentară. Bineînțeles că au apărut câteva probleme tehnice, deoarece aceasta s-a desfășurat on-line, și că fostul și actualul viceprimar al Constanței, Costin Răsăuțeanu (P.S.D.) și Ionuț Rusu (P.N.L.), s-au mai atacat, deja contrele lor au devenit o obișnuință a ședințelor aleșilor locali.

Vineri, însă, bătălia s-a dat și între Răsăuțeanu și colega sa de C.L. de la P.N.L., Mihaela Andrei, care a simțit nevoia să vină în apărarea primarului Vergil Chițac și să atace fosta administrație locală, atunci când s-au retras proiecte de pe ordinea de zi, iar Costin Răsăuțeanu a atras atenția că acest lucru nu a fost menționat când s-a votat ordinea de zi, deci consilierii locali au aprobat ordinea de zi cu tot cu proiectele retrase.

„Îl felicit pe domnul primar pentru că, în patru ani de zile, de când sunt consilier local, nu am ascultat niciodată o motivație sau să ni se motiveze de ce s-au retras proiectele de pe ordinea de zi până acum și mă bucur că acest lucru și acest mod de lucru a fost schimbat“, a spus Mihaela Andrei.

Replica lui Costin Răsăuțeanu nu a întârziat să apară, bineînțeles, una foarte tăioasă: „Cred că exagerați, doamna consilier. Erau multe explicații, dar probabil nu le înțelegeați!“

Noroc că a intervenit președintele ședinței de C.L., Mirela Garip, și a cerut ca următorul proiect să fie supus la vot, altfel cine știe la ce batjocoriri se ajungea, pe care nu vrem niciodată să le vedem într-un asemenea cadru oficial.

Zeflemisirile au mai continuat între cei doi consilieri pe parcursul ședinței, Mihaela Andrei aducând aminte că au fost votate mai multe hotărâri de Consiliu Local în ultimii patru ani, dar Liceul cu program sportiv „Nicolae Rotaru“ tot șantier a rămas, așa că la un alt proiect de hotărâre – reabilitarea Liceului Tehnologic – Costin Răsăuțeanu a rugat-o, ironic, să menționeze și în acest caz ce alte hotărâri de Consiliu Local s-au mai votat în trecut.

A intervenit, iar, Mirela Garip și a cerut oprirea persiflării.

Fostul viceprimar a aruncat câteva ironii și către primarul Vergil Chițac atunci când acesta a motivat continuarea programului de acordare a tichetului Respect.

„Mă bucur că se continuă acest program inițiat de administrația P.S.D. și îmi aduc aminte că era foarte aspru criticat că dăm pomeni, că de ce suntem așa de aproape de oamenii în nevoie. Mă bucur că ați găsit înțelepciunea să continuați acest proiect“, a spus Răsăuțeanu, iar Vergil Chițac i-a replicat: „Vă mulțumesc că îmi apreciați înțelepciunea că am continuat acest program. Ce este trist în toată povestea asta, sigur îmbucurător este faptul că îl continuăm , ce este trist e numărul mare de oameni care au nevoie: 30.751 de constănțeni au venituri atât de mici că au nevoie de. Asta ar trebuie să ne ridice tuturor, deopotrivă, care suntem în Opoziție sau la Putere în administrația locală, niște întrebări, măcar“.

Valentin ISPAS

1 COMENTARIU

  1. Despre limba romana:
    batjocura, s.f.sing- batjocuri,plural, si nu botjocoriri
    zeflemea,s.f.sing, zeflemele, plural si nu zeflemisirile
    In rest, ce vedem la TV, politica la nivel inalt, se traduce si la nivel de municipiu. La nivel de oras, circul politic este tot mai diversificat si duce totul in derizoriu, in bataie de joc pentru votanti.Vizualizati, va rog, sedintele Consiliului local HARSOVA, si va veti convinge cum fac politica lupii tineri din aceasta urbe!Concluziile le veti trage singuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.