VIDEO. Angajații ARSVOM: „Mai bine plecați dumneavoastră acasă, domnule Drulă!“

0
155

Filiala Constanța a Confederației Naționale Sindicale „Cartel Alfa“ a organizat joi, 22 iulie a.c., o acțiune de protest împotriva deciziei de desființare a Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare. La miting au participat și membri ai Federației Sindicatelor Transconex și ai Sindicatul Liber al Marinarilor din ARSVOM.

În fața Instituției Prefectului Județului Constanța au participat aproximativ 100 de membri ai sindicatelor afiliate Cartel Alfa.

„Să termine cu ideile lor năstrușnice. Drulă visează ceva noaptea și apoi dimineața vrea să se întâmple. Plecați acasă, domnule Drulă, și terminați coșmarul angajaților ARSVOM, care nu vor decât să muncească, să salveze vieți pe mare, pentru că fiecare om salvat are o valoare inestimabilă. Dar pentru domnii Drulă și Cîțu viața oamenilor nu contează“, a declarat Vasile Zelcă, președintele Filialei Constanța a Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual, afiliat CNS Cartel Alfa.

Președintele Filialei Constanța a Cartel Alfa, Ion Caraignat, s-a întâlnit, în timpul protestului, cu prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, și a solicitat o întâlnire cu ministrul Drula, la care acesta să participe, nu să trimită alți angajați ai ministerului, cum s-a întâmplat în data de 12 iulie a.c.

Silviu Stanciu, președintele Federației Sindicatelor Transconex, a declarat că noul director al ARSVOM, maiorul Ionuț Voicu, nu dorește să se întâlnească cu liderii sindicali.

Această acțiune se înscrie în cadrul manifestațiilor organizate ca urmare a deciziei Ministerului Transporturilor de a desființa Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare.

Dacă cererile angajaților ARSVOM nu vor fi ascultate, următorul protest va avea loc în Capitală, în fața ministerului.

Stanciu a declarat că au fost anunțate și toate forurile internaționale de declarația ministrului Cătălin Drulă.

Reamintim că, după ce DNA a anunțat că fostul director Daniel Manole este cercetat pentru constituirea unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu și luare de mită (în cazul a patru achiziții de nave), duminică, 4 iulie a.c., ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat că ARSVOM va fi desființată și că atribuţiile acesteia vor fi preluate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Cu toate acestea, scafandrii ARSVOM susțin că acest lucru este imposibil, mai ales pentru că existența instituției este obligatorie conform Tratatului de preaderare al României la UE, dar și pentru că IGSU nu are niciun acord recunoscut, de exemplu, de Organizația Maritimă Internațională.

V.I., L.M.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.