VIDEO. Aproape 900 de constănţeni au semnat, până acum, petiţia USR pentru ca primarul Vergil Chiţac să își dea demisia

11
7167

Cătălin Iacob, consilier local municipal USR Constanța, a prezentat, în cadrul unui interviu acordat cotidianului Focus Press, motivele petiției inițiate de USR Constanța pentru ca primarul Vergil Chițac sa demisioneze.

Acesta a spus că motive sunt destule, însă principalele sunt pierderea fondurilor europene, șantierele deschise și lucrările tot nefinalizate, faptul că proiectele USR nu le implementează, lipsa comunicării edilului-șef cu cetățenii orașului, dar și că ședințele Consiliului Local nu se desfășoară nici acum fizic, ci on-line.

„Vedem cu toții cum înaintează lucrările pe Ștefan cel Mare: se pun dalele, se scot dalele, acum iar se pun dalele. Nu mai știe nimeni ce se mai întâmplă în orașul ăsta. Se decopertează toate bulevardele, se lasă așa… A trecut un an de zile de când au decopertat bulevardele și le-au lăsat așa: cu gurile de canalizare ridicate, cu praful pe care îl inhalăm toţi zi de zi, ne rupem mașinile, ne stricăm sănătatea. E incompetent.

Deci avem șantierele nepăsării, avem fonduri europene pierdute (reabilitarea Zonei Peninsulare și a Liceului «Mircea») și îmi e teamă că va pierde și mai mulți bani europeni. Pe Bulevardul Lăpușneanu suntem undeva la 40-50% din lucrări și se lucrează de aproape doi ani. Unde mai face, în aproape șase luni, încă jumătate? Iar pe Lăpușneanu și pe 1 Mai, unde lucrările sunt gata abia în procent de 40%, vedem doi-trei muncitori care sapă cu o lopată. Să mă scuze, domnul primar, dar nu știu dacă o să aducă el bani de acasă. Tot din bugetul constănțenilor se va lua pentru lucrările astea pe care nu le termină. Chiar cred că împrumutul de 250.000 de lei pe care îl va contracta Primăria va fi pentru pierderea fondurilor europene: deci ne împrumutăm pe 13 ani ca să termine Chițac șantierele. Din cauza incompetenței, bugetul local va avea de suferit“, a declarat Cătălin Iacob, consilier local USR Constanța.

Acesta dă asigurări constănțenilor că această petiție este un prim pas și că vor continua astfel de acțiuni de protest pentru primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, să plece.

Reamintim că reprezentanții USR Constanța au iniţiat joi, 18 mai 2023, o petiție on-line pentru ca primarul Vergil Chițac să demisioneze.

Deputatul USR de Constanța, Stelian Ion, a spus că edilul-șef trebuie să-și dea demisia pentru că a aruncat Constanța în haos.

„Vom iniția o petiție on-line prin care constănțenii să se răcorească. Invit constănțenii care sunt nemulțumiți, să intre pe această petiție și să semneze să plece de la Primărie. Îi invit și pe ceilalți de la celelalte partide. Și pe cei din PNL. Praful acesta îl înghite orice constănțean. Nici nu contează culoarea politică. Chițac are impresia că nu sunt așa mulți constănțeni nemulțumiți. Haideți să îi arătăm că lucrurile stau altfel“, a spus Stelian Ion. „Să-și ia catrafusele și să plece“, a mai spus acesta.

Mai multe detalii despre nemulţumirile USR Constanţa cu privire la activitatea administraţiei Chiţac, în interviul video.

Cătălin Iacob, consilierul local USR Constanța, este sigur că foarte mulţi constănţeni vor semna această petiţie on-line. El susține că nici măcar unul dintre locuitorii cu care a vorbit nu i-a spus că este mulțumit de Vergil Chițac.

Valentin ISPAS

Citește și:

https://focuspress.ro/video-usr-petitie-online-pentru-demiterea-primarului-vergil-chitac-stelian-ion-sa-si-ia-catrafusele-si-sa-plece/

11 COMENTARII

 1. Doamne fereste sa vina vreun primar USR. Nu vedem ce face Clatita la Bucuresti? Astia sunt neterminati asa. Intotdeauna le mai trebuie ceva.

 2. “PSD – ul e de vină”.
  Făceați spume la gură pe incompetența ălora dinaintea voastră.
  N-ați avut nici un program de guvernare /administrare și oamenii (ca oile) v-au votat doar că îi înjurați bine pe cei de atunci. Acum vă mâncați între voi, așa de competenți sunteți, iar orașul este un dezastru de 3 ani.
  Niciodată orașul Constanța nu a arătat atât de rău, ca acum.
  Situația este similară în mai multe orașe mari și mici din țară.
  Să vă fie rușine!
  PNL, USR, și PSD de acum Sunteți niște escroci mai incompetenți decât ăia dinaintea voastră.

 3. Dacă va place cum a spart peste tot fără a avea un plan si a proteja nervii si masinile cetățenilor nu semnat.
  Eu unul o sa semnez orice petitie contra lui!
  Răbdarea mea sa terminat, bag bani in masina si in combustibil deoarece primarul nostru AMIRALUL de CARTON e incapabil să organizeze un șantier si nu controlează d3loc ce se intampla pe teren.
  Precizez ca am votat cu liberalii timp de 30 d3e ani.
  Răbdarea mea însă sa sfarsit

 4. Nu demisia este importanta cu un an înainte de alegeri. Căutați mai bine firmele care execută lucrările în a Constanța…. poate aflam de ce orașul arată ca bombardat pe timp de pace. Ce șpăgi s-au dat/luat….cine face recepția lucrărilor….. Nu demisia și gata, este prea puțin

 5. Nu demisia este importanta cu un an înainte de alegeri. Căutați mai bine firmele care execută lucrările în aConstanța…. poate aflam de ce orașul arată ca bombardat pe timp de pace. Ce șpăgi s-au dat/luat….cine face recepția lucrărilor….. Nu demisia și gata, este prea puțin

 6. Numai cine nu munceste, nu greseste.
  Se vor finaliza si aceste lucrarii, important esta sa nu ajungem in situatia celor din Bucuresti, … fara apa cala, fara caldura, … unde USR este la Primarie.
  USR sa nu mai comenteze, … nu au miscat nimic, sunt varza in toate domeniile … incompetenti.
  Referitor la dl. Primar, … dl. Fagadau a miscat ceva? … sau dl. Mazare?

 7. Nicicând Constanța nu a arătat mai rău! Vin rar, dar nu văd nimic schimbat! Case mai paraginite in jurul Pieței Ovidiu😓.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.