VIDEO. Atentat terorist la Viena

1
604
Sursa foto: libertatea.ro

Mai multe persoane au fost rănite într-un schimb de focuri din centrul Vienei, într-un atac asupra unei sinagogi, transmite Reuters.

Ziarul Kurier raportează șapte morți și mai mulți răniți. Publicaţia Kronen Zeitung, citată de psnews.ro, a relatat că atacul a avut loc pe o stradă unde se află cea mai importantă sinagogă din Viena.

Potrivit unor martori oculari, doi indivizi au deschis focul, rănind mai multe persoane. Unul dintre presupuşii autori ai atacului a fost împuşcat mortal de forţele de ordine, iar altul este căutat.

Pe de altă parte, oresa locală scrie că cel puțin 8 persoane au murit în urma schimbului de focuri din Viena.

UPDATE:

Poliţia cehă a anunţat luni seara că efectuează controale la frontiera cu Austria după atacul terorist produs în cursul serii la Viena de mai mulţi bărbaţi înarmaţi, transmite marţi AFP, citată de Agerpres.

“Poliţia efectuează controale ale vehiculelor şi pasagerilor la punctele de trecere a frontierei cu Austria ca măsură preventivă în urma atacului terorist de la Viena”, a informat poliţia cehă pe Twitter.

Totodată Reuters informează că mai mulţi făptaşi, suspectaţi de comiterea a ceea ce autorităţile austriece au calificat drept un atac terorist, sunt încă în libertate. Membri ai forţelor speciale sunt în prezent pe urma acestora, a anunţat ministrul austriac de interne Karl Nehammer, care a precizat că atacatorii sunt “puternic înarmaţi şi periculoşi”.

Liderii instituţiilor europene, preşedintele Franţei şi ministerul german de externe au fost printre primii care au reacţionat condamnând atacul terorist produs luni seara în centrul Vienei în şase locuri diferite, numărul victimelor şi al răniţilor nefiind încă definitiv, informează marţi AFP.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.