VIDEO. Prima creșă din localitatea Cumpăna, “Raza de soare”, a devenit funcțională

0
567

Locuitorii din comuna Cumpăna se bucură, începând de luni, 2 noiembrie a.c., de noul proiect, prima creșă din localitate, ”Raza de soare”, pe care părinții o așteptau cu mult entuziasm.

Deși lucrările de finalizare a acesteia au întâmpinat dificultăți, din cauza pandemiei de coronavirus, primarul Mariana Gâju şi tinerii voluntari ai comunei s-au mobilizat în cursul sfârșitului de săptămână pentru ca micuții să pot fie primiți începând de marți, 3 noiembrie a.c., la creșă.

Este prima creșă din localitatea, iar părinții se declară absolut mulțumiți de această investiție de care era mare nevoie.

Investiția s-a realizat prin Programul Național de dezvoltare Locală (PNLD II), având amplasamentul pe Șoseaua Constanței, nr. 111, regimul de înălțime fiind parter +etajul 1, având o capacitate de 100 de locuri.

Valoarea totală a proiectului este de 4.970.706,6 lei, dintre care fonduri de la bugetul local 1.915.284,6 lei.

La festivitatea de deschidere au fost invitați părinții, împreună cu micuții, care au vizitat încăperile, cele 10 dormitoare (de la parter și etajul 1), sălile de grupă, cabinetul medical, spațiul comun multifuncțional, spațiile administrative, oficiul-preparare biberoane și spălătoria.

Constructorul este societatea SC ABC VAL SRL, care se ocupă și de lucrările de reabilitare a malului stâng al canalului Dunăre-Marea Neagră.

De ani de zile locuitorii din Cumpăna au cerut construcția unei creșe, iar această dorință a devenit în sfârșit realitate, iar în plus, a fost construită și o nouă grădiniță, cu program prelungit (detalii AICI)

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.