Arestat la Mangalia: a condus pe drumurile publice fără permis, deși mai era cercetat într-un dosar, pentru aceeași faptă

0
2688

Aviz amatorilor care se urcă la volan fără a deține permis: judecătorii din Mangalia au dispus arestarea preventivă a unui individ, acuzat de conducere, în mod repetat, a unui autovehicul fără a deține permis de conducere. Mai exact, individul respectiv a crezut că dacă a fost prins o dată, a doua oară va fi iertat sau se va trece cu vederea. Însă nu i-a mers. A ajuns în arest.

În fapt, Sergiu M. a fost depistat, săptămâna trecută, de către polițiștii din Mangalia, conducând un autoturism pe drumurile publice, deși nu deține permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule. În urma verificărilor, oamenii legii au constatat că acesta a mai fost prins, într-un interval scut de timp, în aceeași situație, fiind vorba despre un concurs de infracțiuni, dat fiind că era deja cercetat într-un dosar penal, la Parchet, pentru aceeași faptă.

Dacă prima dată a fost lăsat în libertate, a doua oară individul respectiv nu a mai beneficiat de bunăvoința anchetatorilor și a fost reținut, iar sâmbătă, 31 octombrie, Judecătoria Constanța a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Admite cererea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia. Dispune arestarea preventivă a inculpatului M.S., cercetat în dosarul nr. 2065/P/2020 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia pentru săvârşirea în concurs a infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, prevăzută de art. 335 alin.1 Cod penal cu aplicarea art. 41 alin.1 Cod penal, şi a infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, prevăzută de art. 335 alin. 1 Cod penal cu aplicarea art. 41 alin.1 Cod penal, ambele cu aplicarea art. 38 alin.1 Cod penal, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 31.10.2020 şi până la data de 29.11.2020 inclusiv. Respinge ca neîntemeiată cererea formulată de apărătorul ales al inculpatului, de dispunere faţă de inculpat a măsurii controlului judiciar sau a măsurii arestului la domiciliu”, se arată în încheierea de ședință.

Hotărârea poate fi contestată în termen de 48 de ore.

Un alt caz similar, tot de la Mangalia, în care este cercetat, în stare de arest, Picopie M., a avut termen luni, 2 noiembrie, când s-a analizat propunerea de menținerea măsurii arestului preventiv. Judecătorii au respins cererea de eliberare sub control judiciar, motiv pentru care individul respectiv va mai petrece încă cel puțin 30 de zile în spatele gratiilor.

De remarcat că astfel de persoane sunt identificate zilnic, de polițiști, în județul Constanța, iar în ciuda faptului că, până acum, în aproape toate cazurile s-au aplicat pedepse privative de libertate, încă mai sunt persoane care recurg la asemenea fapte.

Polițiștii vă recomandă să nu vă urcați la volanul unei mașini și să vă încumetați să conduceți pe drumurile publice, dacă nu dețineți un permis de conducere, pentru că este o abatere cu caracter penal și se pedepsește cu închisoarea.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.