VIDEO. Au apărut campaniile online împotriva purtării măştilor: din SUA, până în România. Voi ce părere aveţi?

0
1377

În timp ce medicii şi specialiştii recomandă, ca măsură de protecţia, purtarea măştilor, la nivel mondial a apărut şi curentul „anti-măşti”. Interesant este că cei care promovează mesaje împotriva măştilor de protecţie, prin intermediul luărilor de poziţie şi a videoclipurilor postate în mediul online, sunt proponderent tineri.

Un astfel de videoclip a fost „rostogolit” recent pe Internet:

Soluția este nu să te protejezi, ci să te împuternicești.Sus inimile!@Cezar Ionascu

Publicată de Cezar Ionascu pe Duminică, 28 iunie 2020

El este contrar recomandărilor şi regulilor impuse în această perioadă (stare de alertă) şi în contradicţie cu Campania de informare a guvernanţilor, prin care ni se transmite tocmai necesitatea purtării măştilor, pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Şi medicii spun că măştile sunt necesare, iar reglementările sunt clare – detalii AICI şi AICI.

Însă, poziţia din videoclipul de mai sus nu este o premieră sau o chestiune singulară la nivel mondial. În SUA, unde s-au înregistrat, de la debutul pandemiei, peste 500.000 de decese, asistăm la discursuri incredibile. La o dezbatere organizată în Florida, cei care resping măsura purtării măştilor au vorbit despre “drepturi” şi despre “respiraţia, darul lui Dumnezeu” – iată VIDEO:

‘I don’t wear a mask for the same reason I don’t wear underwear: Things gotta breathe.’ — Anti-maskers in Florida are warning of satanism, pedophilia, and even death if public health policies are enforced

Publicată de NowThis Politics pe Joi, 25 iunie 2020

Revenind la situaţia din România, având în vedere creşterea numărului de infectări din ultima săptămână, se ia în calcul amânarea unor noi măsuri de relaxare. Mai mult, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru a vorbit despre restricționarea circulației în anumite localități, dacă apar focare de coronavirus: “Analizăm Valea Prahovei și litoralul, acolo se respectă cel mai puțin regulil”.

La nivel naţional, în cursul zilei de 29 iunie au fost raportate noi decese cauzate de noul coronavirus, unul dintre decese fiind înregistrat la Constanţa.

Voi ce părere aveţi?

A.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.