VIDEO. Au demarat lucrările pe strada Cuza Vodă: Primăria nu a identificat o soluție pentru locurile de parcare

1
3059

Au demarat lucrările pe strada Cuza Vodă din municipiul Constanța, ce fac parte din proiectul de îmbunătățire a mobilității urbane din centrul orașului. Conform obiectivului de investiții, locurile de parcare vor dispărea de pe această arteră, lucru ce îi îngrijorează pe riverani.

Deși firma care se ocupă de lucrări se află deja pe șantier, montând bordurile, Municipalitatea spune că încă nu au fost identificate soluții pentru crearea unor locuri de parcare, însă aparatul administrativ lucrează la acest aspect extrem de important.

Ajunși la fața locului, reporterii Focus Press au discutat cu locuitorii din zonă, care s-au arătat încântați de faptul că, după doi ani, în sfârșit, se lucrează pe strada Cuza Vodă, dar sunt mâhniți pentru că nu știu unde își vor parca autovehiculele și nu cred că Primăria Constanța va identifica noi locuri de parcare în zonă, din moment ce în întreg orașul există această problemă.

„Eu locuiesc pe strada Cuza Vodă, spre intersecție cu strada Mircea cel Bătrân, și de obicei îmi parchez mașina în zona Pieței Griviței, de foarte mult timp, am de mers pe jos un kilometru. Vă dați seama că nu este confortabil, însă nu avem ce să facem. Sper ca Primăria Constanța să identifice soluții cât mai rapid, pentru că lucrările au demarat. Eu mă bucur că se lucrează, dar să se găsească și soluții pentru noi“, ne-a declarat un constănțean ce locuiește pe strada Cuza Vodă.

„E bine că se reabilitează strada Cuza Vodă, perfect de acord, dar ce facem cu mașinile? Vom renunța la ele, că locuri de parcare prin zona centrală nu sunt“, ne-a spus o constănțeancă.

„Mie mi se pare un proiect prost, să faci un proiect și să te gândești abia după ce să faci cu locurile de parcare, mi se pare prea de tot. Plus că știu că pe strada asta se va circula în sens invers decât până acum, adică după finalizarea proiectului vom circula dinspre strada Mircea cel Bătrân spre gară“, a mai declarat un cetățean.

În cadrul obiectivului de investiții sunt incluse mai multe artere din centrul municipiului Constanța. Astfel, având în vedere că Bulevardul Ferdinand va avea sens unic spre plaja Modern, cu două benzi de circulație, Primăria Municipiului Constanța a anunțat că strada Cuza Vodă va avea sens unic spre gară. În prezent, pe Bulevardul Ferdinand se lucrează pentru implementarea obiectivului de investiții, ca și pe strada Ștefan cel Mare.

Precizăm faptul că, în urmă cu doi ani, Primăria Municipiului Constanța a semnat contractul de finanțare europeană a proiectului „Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanța“. Obiectivul general îl reprezintă promovarea mobilității urbane durabile, prin regenerarea urbană a zonei centrale, printr-o serie de măsuri care să conducă la creșterea accesibilității și mobilității pietonale. Se dorește ca utilizarea autoturismelor în zona centrală a municipiului să devină mai puțin atractivă. În acest sens, se va limita accesul autovehiculelor personale / private în aceasta zonă.

Tot pe Bulevardul Ferdinand va fi creată o bandă dedicată transportului public în comun, piste de biciclete și două benzi pentru traficul general, pe direcția strada Theodor Burada – strada Mircea cel Bătrân, adică dinspre Gară spre plaja Modern. Pentru a ajunge la Gară, din centrul orașului, constănțenii vor putea folosi strada Cuza Vodă, pe care se vor crea două benzi cu sens unic.

Astfel, pe strada Cuza Vodă vor fi două benzi de circulație și vor fi lățite și trotuarele, de la 70 de centimetri la 1 metru, iar pentru această modificare a fost eliberată Autorizația de construire în data de 5 decembrie a.c.

„Circulația auto va fi permisă atât pe Ferdinand, cât și pe Cuza Vodă, care vor fi reconfigurate astfel încât să preia echilibrat traficul. Ele vor fi complementare, fiecare cu câte două benzi pentru câte un sens. În plus, Bulevardul Ferdinand va avea și bandă dedicată pentru autobuze“, ne-au declarat reprezentanții Primăriei Constanța.

Tot în cadrul proiectului,  la data de 1 martie a.c., autoritățile locale au decis extinderea sensurilor unice existente pe străzile cuprinse între Bulevardul Tomis și strada Răscoalei din 1907, până la intersecția cu Bulevardul Mamaia, respectiv strada I.G. Duca. Conform proiectului de resistematizare rutieră, pe strada I.G. Duca, tronsonul cuprins între Bulevardul Mamaia și strada Avram Iancu, se va institui oprirea interzisă pe ambele sensuri de mers. Iar ca măsură complementară, se va permite efectuarea virajului la stânga din strada I.G. Duca pe strada Tudor Vladimirescu, spre strada Ștefan Mihăileanu.

Loredana MIHAI

Citește și:

1 COMENTARIU

  1. Animalele aste nu înțeleg ca nu pot face așa ceva pe Ferdinand! Cuza Voda si Strada Traian se vor sugruma, nu pot prelua traficul!Pentru ce fac asta? Vor sa distrugă toate clădirile de acolo? In proiect aveau doar trotuarele, de ce sa schimbe totul in ceva PROST!! Cine a avizat tâmpenia asta va trebui sa răspundă in fata legii!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.