VIDEO. Au fost alocați banii în avans către CET, pentru a nu se plăti un preț dublu la gaze

0
198

Marţi, 21 decembrie, a avut loc ședința extraordinară, cu convocare de îndată, a Consiliului Local Constanța. Aceasta s-a desfășurat prin mijloace electronice, printr-o platformă online de videoconferință.

Au fost prezenți 26 dintre cei 27 de consilieri locali aleși.

Consilierul local Adriana Arghirescu a cerut, în cadrul şedinţei, explicații cu privire la convocarea de îndată a Consiliului Local, luni, la ora 19.00, pentru marți, la ora 10.30, conform art. 134 alin. 4 din Codul Administrativ – urgența sau forța majoră a celor două proiecte de pe ordinea de zi.

Primarul Vergil Chițac a explicat că trebuie plătite, în avans, serviciile CET, pentru a nu se achita, apoi, un preț mult mai mare pentru gaze.

„CET este în subordinea Ministerului Energiei. Pentru că este în insolvență, are o relație contractuală dificilă cu furnizorii de gaz.

În vară, când au încheiat contractele de gaz, Romgaz și Transgaz au condiționat un preț bun, de 296 de lei/Kw/oră, de plata în avans. De aceea, de fiecare dată trebuie să căutăm bani în buget și să dăm CET-ului bani să plătească în avans gazul, deși noi facturăm către populație după 45 de zile de la data prestării serviciului.

Până astăzi, gazul este plătit, dar dacă nu le dăm astăzi bani și nu pot plăti în avans, vor plăti în loc de 296 de lei, 650 de lei/Kw/oră. Și acești bani îi vom da din buzunarul constănțenilor“, a explicat primarul Vergil Chițac.

Cu privire la proiectul de hotărâre numărul 2, edilul-șef susține că urgența este dată de necesitatea demarări cât mai repede a procedurilor de achiziție.

Cu toate acestea, alesul local PNL susține că motivația edilului nu susține convocarea de îndată a Consiliului Local deoarece faptul că serviciile CET se plătesc în avans se știa din vară, nu este o problemă apărută în această lună.

Proiectul ordinii de zi:

1. Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului local pe anul 2021, Iniţiator: primar Vergil Chițac,

Proiectul a fost adoptat cu 26 de voturi pentru și o abținere.

2. Proiect de hotărâre pentru modificarea HCL nr. 130/2019, privind aprobarea actualizării documentației de avizare a lucrărilor de intervenție și a principalilor indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii „Reamenajarea integrată a zonei pietonale din centrul istoric al municipiului Constanța – etapa II“, Iniţiator: primar Vergil Chițac

Proiectul a fost adoptat cu 26 de voturi pentru și o abținere.

V.I.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.