VIDEO. Au început lucrările la noua școală din Agigea și s-a sfințit fundația

0
391

Joi, 22 octombrie 2020, s-a sfinţit fundația noii școli din Agigea, care va fi realizată cu fonduri europene. Lucrările de construcție au demarat, iar când vor fi finalizate, elevii din comună vor putea învăța într-o școală ultramodernă, care va avea și o seră.

La Agigea au demarat lucrările pentru construirea unei noi școli în localitate, pe strada Zmeurei, iar joi s-a sfințit fundația acesteia. Proiectul „Construire școală generală cu clasele 0-VIII“ are o valoare de 2,5 milioane de euro și este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, în baza unui contract de finanţare nerambursabilă încheiat cu Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei şi cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională a Regiunii de Dezvoltare Sud-Est.

Școala Gimnazială „Ion Borcea“ din Agigea se va muta în noua clădire, când aceasta va fi gata, pentru a oferi elevilor servicii educaţionale la standarde înalte de calitate. Proiectul este finanțat din fonduri europene și implementat de administrația locală pentru creşterea calităţii şi atractivităţii educaţiei în comuna Agigea şi creşterea gradului de participare la nivelul învăţământului obligatoriu.

„Va fi o școală cu 20 de săli de clasă, laboratoare, bibliotecă, o școală cu amfiteatru, cu o sală de sport acoperită și două terenuri sportive în aer liber“, a declarat primarul Cristian Cârjaliu pentru Focus Press, noua unitate de învățământ și anexele sale întinzându-se pe 12.000mp. Școala va avea și o seră, unde elevii vor învăța să fie fermieri.

Mai multe detalii, în materialul video:

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.