VIDEO. Bucovală: „Vrem modelul Mangalia pentru parcare, în Mamaia”

0
436

Organizația Patronală Mamaia- Constanța a organizat miercuri, 20 iulie a.c., o conferință de presă, începând cu ora 10.00, în sala de ședințe a Hotelului „Tomis” din stațiunea Mamaia. La eveniment vor oferi informații relevante, reprezentanți ai Organizației Patronale Mamaia-Constanța: președintele OPMCTA Nicolae Bucovală, prim-vicepreședinte executiv FPTR, Ionuț Nedea – CEO Litoralulromanesc.ro.


În cadrul întâlnirii cu presa, reprezentanții OPMCTA vor aborda mai multe subiecte, între care: evoluția numărului de turiști în stațiunea Mamaia în anul 2022, comparativ cu anii 2019 și 2021; problema parcărilor din stațiunea Mamaia; situația reală a plajelor din Mamaia; efectele modificării Codului Fiscal; ofertele „Last Minute” în destinația turistică Mamaia și situația OMD Constanța-Mamaia.

Potrivit acestora, triștii care ajung în destinația Mamaia sunt mulțumiți de valoarea pe care o primesc în raport cu banii pe care îi plătesc, iar problemele raportate până acum, stau în deciziile administrației. Una dintre aceste probleme, este lărgirea plajelor- problema nu este ca s-a derulat acest proiect, s-a stopat eroziunea costiere, dar nu s-a avut în vedere aspectul economic pe termen scurt și mediu, spun aceștia.

Prim-vicepreședinte executiv FPTR, Ionuț Nedea, a declarat faptul că problema rămâne plata parcărilor.

„Sper ca pana la sfârșitul săptămânii primarul Chițac să se țină de cuvânt și să nu mai plătim parcarea noaptea. Organizația Patronala a cerut schimbarea Regulamentului încă de anul trecut, a inițiat și un proces in acest sens, care este încă în desfășurare. Se tot spune că hotelierii pot lua locuri de parcare pentru turiști, dar sunt puține în jurul hotelurilor.

Pe bulevard nu poți să iei loc de parcare dacă nu poți să restricționezi accesul la el ca să poți să îl și folosești. În ultimele zile am constatat o creștere a cererii pentru Mamaia. Pentru că multe hoteluri au venit cu oferte speciale. Cel mai mic preț pe Mamaia este mai mic decât cele din Eforie, Jupiter. La 2 stele 192 lei camera duble. Tarif sub 200 lei mai găsim doar la niște vile în Eforie. La 3 stele avem un hotel care vinde mai ieftin decât tot restul litoralului”, a mai spus Ionuț Nedea.

Președintele OPMCTA Nicolae Bucovală spune că gradul de satisfacție a crescut și pentru că agenții economici au înțeles să facă curat și pe domeniul public dacă este nevoie.

„Din păcate, lucrările din Constanța îngreunează accesul în Mamaia. Primăria ar fi trebuit să vină în ajutorul nostru pentruun sezon estival corect. Implicarea Primăriei în Mamaia este minimă. La ora asta avem hoteluri care au grad de ocupare 80%, mâine de 90%, peste tot va creste, datorita măsurilor pe care le-am luat noi, operatorii economici din Mamaia.
Totodată, vrem modelul Mangalia pentru parcare acum. Sper sa înțeleagă domnul primar cât i-a mai rămas din acest mandat că noi suntem dispuși la o colaborare. Este bine ca măcar după doi ani a venit în Mamaia, săptămâna trecută. Legat de înființarea OMD: avem trei ani de când tot discutam de înființarea OMD-ului”,
a declarat Nicolae Bucovală.

V.I., L.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.