VIDEO. Ce mai construiesc Gheorghe Hagi şi Simona Halep la Ovidiu, şi ce firmă de pază a înfiinţat o podgorie ce poartă numele oraşului

0
930

FC Viitorul şi FC Farul au fuzionat, iar noua echipă, ce poartă numele de Farul, va evolua pe stadionul de la Constanţa, la un moment dat, după cum au precizat şi reprezentanţii administraţiei locale constănţene. O veste bună pentru Constanţa, pentru suporteri, numai că, deocamdată, municipiul nu are stadionul mult-visat. Însă primarul Vergil Chiţac a promis că, în doi ani, această problemă va fi rezolvată. În concluzie, s-a speculat, printre altele şi că: Gheorghe Hagi pleacă de la Ovidiu, acolo unde are Academia ce îi poartă numele! O lovitură pentru primarul oraşului Ovidiu, George Scupra, numai că acesta a explicat, în cadrul unui interviu acordat Focus Press, că lucrurile nu stau deloc „negru“, aşa cum le zugrăvesc cârcotaşii.

Iată fragmentul din interviu în cadrul căruia George Scupra a vorbit despre Gheorghe Hagi şi Academie, dar şi despre Simona Halep, cât şi despre un alt investitor din localitate:

Reporter: Domnule primar, ce se întâmplă cu Viitorul-Farul? L-aţi pierdut pe Hagi! Pleacă de la Ovidiu

Ovidiu Scupra: Nu l-am pierdut pe Hagi. Hagi este un apropiat al comunităţii noastre, este cetăţean de onoare. Businessul lui este în Ovidiu şi va fi, în continuare, în oraşul Ovidiu şi e bine că mă întrebaţi, pentru că şi locuitorii trebuie să înţeleagă foarte clar. Vorbim de două lucruri total diferite, separate: Farul, echipa care joacă în Liga I şi este foarte bine că este aşa şi ne bucurăm că este aşa – Dobrogea avea nevoie de o echipă şi un brand puternic –, şi, pe de cealaltă parte, vorbim despre Academia Gheorghe Hagi, şcoala Gheorghe Hagi, pepiniera de copii talentaţi, care în continuare se află în Ovidiu şi se va afla în Ovidiu. Sunt două entităţi juridice separate. Academia Gheorghe Hagi îşi continuă activitatea aici şi nu numai că îşi continuă activitatea aici, dar se şi extinde. Sunt semnate deja autorizaţiile, sunt lucrări în curs, Hagi mai construieşte în oraşul Ovidiu încă șapte terenuri de fotbal.

Pentru o perioadă mai scurtă sau mai lungă de timp, să vedem, joacă în Divizia I la Ovidiu, până când se va termina sau când se va face un stadion serios la Constanţa. Dar, până atunci, chiar şi în Cupele Europene, dacă va fi cazul, va juca la Ovidiu. Iar la final, dacă acest lucru frumos se va întâmpla pentru judeţ, şi o să ajungem să avem stadion şi la Constanţa, să ştiţi că Academia îşi va continua activitatea în oraşul nostru şi Academia este gândită pe un principiu serios şi sănătos, pentru că este vorba şi de o afacere: Hagi produce jucători pe care îi duce la echipa mare atunci când este cazul, dar la fel de bine pot ajunge la Steaua, la Dinamo, la orice echipă din ţară şi din lume. Acesta este bussinesul şi pepieniera care se întâmplă la Ovidiu, iar Farul, sigur că joacă în Liga I şi ne bucurăm pentru asta.

Rep.: Extinderea despre care vorbiţi, pe ce suprafaţă se realizează?

George Scupra: Gheorghe Hagi a cumpărat acum un an de zile, din privat, aproximativ 5 hectare şi se extinde pe această suprafaţă.

Rep.: Dar înţeleg că şi alte persoane la fel de cunoscute plănuiesc afaceri la Ovidiu. Sau nu s-au materializat? Era la un moment dat un zvon…

George Scupra: Nu, nu este un zvon. Se întâmplă investiţia deja. Vorbim despre Simona Halep. A investit în Ovidiu, în satul Culmea, şi în acest moment este în stadiul de autorizaţie de construire, aşa că în cel mai scurt timp probabil că va demara şi lucrările. Are deja o plantaţie de viţă-de-vie, alta urmează şi îşi va construi o cramă. (…)

Să ştiţi că este o onoare pentru comunitate că Gheorghe Hagi şi Simona Halep investesc în Ovidiu, dar să ştiţi că nu tot ceea ce se întâmplă în Ovidiu sau ceea ce poartă numele oraşului este al nostru sau al meu, şi am să vă dau un exemplu: în Poiana avem deja o cramă. Eu spun că va fi renumită – deja există pe piaţă vinul, este o plantaţie tânără, pe rod de doar doi ani de zile, şi se numeşte Podgoria Ovidiu. Are legătură cu Ovidiu, dar este podgoria unui privat.

Ulterior, edilul a precizat că podgoria este a celor de la Zip Escort.

Mai multe detalii, în materialul video.

Alexandra CUCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.