VIDEO. Ce se petrece seara pe străzile din Constanţa: slalom pe contrasens şi pietoni evitaţi “la mustaţă”

0
6138

Străzile Constanţei devin, pe timpul verii, sufocate de maşini. Binecunoscuta aglomeraţie este dublată de hărnicia administraţiei locale care, fix în această perioadă, a demarat mai multe proiecte de sistematizare şi modernizare a unor artere importante din centrul oraşului. Pentru Poliţia Rutieră, misiunea, cu detaşaţi cu tot, devine un soi de misiune imposibilă: unde să acţioneze oamenii legii mai întâi? În staţiuni, pentru fluidizarea traficului sau să stea seara sau noaptea “la pândă”?

Dacă ar intensifica verificările noaptea, rutieriştii ar constata că pe bulevardele Constanţei au loc adevărate întreceri între vitezomani sau concursuri de turat motoare. Trei accidente în care au fost implicaţi pietoni au avut loc miercuri seara în interval de doar câteva ore: două au fost înregistrate în municipiu – unul pe strada Soveja (persoana accidentată a fost preluată de Ambulanţă în stare gravă), altul pe bulevardul Aurel Vlaicu, în zona CET, în timp ce al treilea accident a avut loc pe raza localităţii Tuzla.

Referindu-ne strict la problemele din municipiu, de câteva săptămâni au crescut incidentele în care au fost implicaţi pietoni. Unele dintre ele, din fericire, nu s-au soldat cu accidentarea persoanelor care se aflau pe trecerea de pietoni, dar nici nu a lipsit mult să se producă adevărate nenorociri. Spre exemplu, un pieton a fost cât pe ce să fie spulberat pe trecerea de pietoni, pe bulevardul 1 Mai. Pentru a evita coliziunea, un şofer care rula cu viteză excesivă a pătruns pe contrasens; a evitat astfel impactul şi, din fericire, din sens opus nu venea altă maşină. Un alt incident similar a avut loc săptămâna trecută (29.07.2020) pe strada Dezrobiri, în zona fostului complex Marinarul, la trecerea de pietoni. Situaţiile descrise anterior au fost surprinse de camerele de supraveghere instalate în maşinile altor participanţi la trafic. În imaginile VIDEO ataşate materialului puteţi urmări “slalomul” pe contrasens al unui şofer care a evitat “la mustaţă” o femeie aflată pe trecerea de pietoni – pe strada Dezrobirii.

A.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.