VIDEO Cîțu, către primari: “Vom subvenționa o parte din gigacalorie cu bani de la buget în această iarnă, dar nu vom da bani pentru amenzi sau plăți restante”

0
266
Premierul Florin Cîțu. FOTO Cătălin SCHIPOR

Premierul Florin Cîțu le-a transmis luni primarilor că statul va subvenționa o parte din gigacalorie în această iarnă, dar că trebuie stabilite exact principiile de alocare, în condițiile în care unele localități, precum Timișoara ori Iași, cer sume mai mari.

Pentru ce facem alocări de la fondul de rezerva, din bugetul de stat? O facem pentru a susține o parte din subvenția la gigacalorie, nu pentru amenzi, plăți restante etc. Asta nu vom face“, a spus Cîțu care a cerut stabilirea unor principii clare de alocare a banilor către primării.

Cred că în această săptămână vom aloca o parte din sume și de aceea voiam să discutăm pentru că sunt câteva zone unde sumele sunt cam mari. Am văzut la Timișoara, Iași și mai sunt vreo 2-3 localități unde mi se par sumele puțin mai mari și atunci as vrea sa agreăm niște principii. Pentru ce facem alocări de la fondul de rezerva, din bugetul de stat? O facem pentru a susține o parte din subvenția la gigacalorie, nu pentru amenzi, plăți restante etc. Asta nu vom face. Vom face pentru a susține o parte din subvenția la gigacalorie pentru a trece în această iarnă și a vă ajuta să treceți peste această perioadă. Vreau sa cădem de acord asupra principiilor după aceea lucrurile vor fi mult mai simple. Putem sa discutăm, nu știu, cât să dăm pentru fiecare gospodărie. Avem o suma X pe care o alocăm din fondul de rezerva, sunt nu știu câte, Y familii, care vor beneficia, împărțim suma la numărul de familii și atunci poate să fie echitabil. Sunt mai multe variante, dar vreau să agreăm principiile pentru alocarea acestor sume ca să nu avem după aceea discuții că la un UAT se duc mai mulți bani decât la altul și profităm de situația pe care o avem acum. Despre asta voiam sa vorbim azi, despre principii, cum alocam aceste sume, vreau să fie clar targhetate să meargă exact acolo unde este problema. Și ele vor face parte din pachetul mai mare pe care-l avem discutat acum în Parlamentul României cu plafonare la preturi cu supraimpozitare profituri etc.“, a spus Florin Cîțu.

A.V.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.