VIDEO Conferință de presă înaintea Festivalului Internațional al Dansului, Cântecului și Portului Popular Turco – Tătar, ediția a XXVI-a

0
256

Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani (UDTTMR) din România organizează în perioada 1 – 5 septembrie 2022 cea de-a XXVI-a ediție a Festivalului Internațional al Dansului, Cântecului și Portului Popular Turco – Tătar, proiect realizat cu sprijinul Consiliului Județean Constanța. Cu acest prilej susțin o conferință de presă, președintele UDTTMR, Gelil Eserghep, și președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, joi, 1 septembrie a.c.

Festivalul Internațional al Dansului, Cântecului și Portului Popular Turco – Tătar este o manifestare culturală care de aproape trei decenii reușește să se impună în peisajul cultural dobrogean și să fie un adevărat promotor al valorilor identitare. Festivalul a fost în fiecare an accesibil tuturor celor care au dorit să participe la manifestările organizate de UDTTMR în
acest context, intrarea fiind liberă. Și anul acesta, pe scena festivalului vor evolua alături de ansambluri ale UDTTMR, ansambluri ale minorităților etnice din România și ansambluri din străinătate.

Gelil Eserghep : „Faptele sunt ca atunci când avem nevoie de ajutor majoritatea se echiveaxă. Pentru prima dată în istorie avem o colaborare foarte bună cu Consiliul Județean Constanța, Primăria Constanța, dar și alte primării din județ. Este vorba despre o finanțare substanțială. În cadrul acestei ediții am fãcut o schimbare. Sâmbata se anunta ploaie, si nu vom.mai face la Teatrul de Vara Soveja, ci vom face la Centrul Jean Constantin la ora stabilită”. Promovând astfel de proiecte contibuim la o viață mai bună a noastră. Toată lumea va veni cu drag la Constanța primit cu bucurie și cu interes. Știu că nu avem o infrastructură chiar foarte bună pentru astfel de festivaluri dar aceste probleme se vor rezolva. Totodată, în prima zi a festivalului, vineri, 2 septembrie a.c., va avea lor o paradă a constumurilor populare.

Mihai Lupu: „Festivalul este un obectiv pentru păstrarea identității, cu atât suntem mai bogați. Am susținut și voi susține în continuare acest tezaur. Sunt un factor important în dezvoltarea comunității. Este un proiect finanțat pe Legea 350 și a întrunit punctajul necesar pentru acest festival. Acest proiect a fost muncit și a întrunit toate condițiile necesare conform legii. este foarte important ca aceste tradiții să se păstreze.

L.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.