VIDEO. Consilierii locali PSD s-au abținut, joi, de la vot, deși Răsăuțeanu susținea, anterior, că Regulamentul de acces în Peninsulă trebuie suspendat

0
115

Proiectul inițiat de către consilierii locali USR, de suspendare a Regulamentului de acces în Zona Peninsulară, nu a fost adoptat în cadrul ședinței extraordinare de joi, 25 noiembrie a.c. Aproape toți consilierii PNL și PSD au făcut front comun și nu au votat, invocând faptul că s-a constituit un grup de lucru pentru modificarea regulamentului.

Liderul consilierilor locali PSD, Costin Răsăuțeanu, declara sâmbătă, 20 noiembrie a.c., în Piața Ovidiu, în cadrul unei întâlniri cu cetățenii, că Regulamentul de acces în Zona Peninsulară nu a fost bine elaborat și că toți aleșii locali ar trebui să amâne aplicarea sau să-l suspende și apoi să se așeze cu toții la masă, pentru a discuta modificarea acestuia.

„Vedem că este o problemă aici. Nu este bine cum a fost elaborat acest regulament și trebuie să amânăm aplicarea lui, să îl suspendăm pe cale legală și cred că, ulterior, să ne așezăm cu toții la masă și să îl regândim cu argumente, articole și cu legitimitatea celor prezenți în Piața Ovidiu, peste 200 de persoane, aceasta este intenția noastră. Nu văd de ce să nu voteze și consilierii PNL suspendarea“, declara Costin Răsăuțeanu.

Cu toate acestea, joi, 25 noiembrie a.c., în ședința extraordinară de îndată convocată de către consilierii locali USR chiar pentru suspendarea regulamentului, liderul consilierilor locali PSD s-a arătat uimit de atitudinea acestora, de vreme ce au fost invitați să participe la grupul de lucru de modificare a regulamentului. În plus, a spus că USR dorește să capitalizeze politic.

„Grupul PSD apreciază și salută faptul că s-a ajuns la un consens: formarea unui grup de lucru pentru amendarea regulamentului, în baza solicitărilor argumentate ale oamenilor din zonă. Grupul PSD își dorește ca acest regulament să fie modificat în spiritul nevoilor oamenilor și agenților economici din Peninsulă.

Constat, în schimb, că cei de la USR speculează demagogic acest moment, pentru că noi am înțeles că s-a ajuns la un consens și cred că acesta este cel mai important aspect: că Executivul a dat dovadă de deschidere, de dialog și că împreună vom găsi soluții pentru îmbunătățirea regulamentului.

Am stabilit că regulamentul trebuie amendat, noi nu înțelegem de ce se dorește această abordare de moment a USR, doar ca să capitalizeze politic. Prin convocarea unei ședințe, după ce ați stabilit la masă împreună că veți modifica regulamentul, mi se pare un act iresponsabil, care duce un derizoriu care pune în pericol procesul de modificare a acestui regulament“, a declarat, joi, Costin Răsăuțeanu.

Intervenția acestuia din cadrul ședinței a fost criticată de către Dumitru Caragheorghe, liderul consilierilor locali USR, care a reamintit că social-democratul a afirmat la întâlnirea de sâmbătă, 20 noiembrie a.c., din Piața Ovidiu, cu locuitorii și agenții economici din Zona Peninsulară, că ar fi de acord cu suspendarea.

Domnul Răsăuțeanu a afirmat în Piața Ovidiu că va suspenda regulamentul, iar acum s-a întors la 180 de grade“, a conchis Dumitru Caragheorghe.

L.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.