VIDEO. Constanța ar putea atinge pragul incidenței de 6 la mia de locuitori săptămâna viitoare

0
654
sursa foto: vaccination-info.eu

Silviu Coșa, prefectul județului Constanța, a declarat, miercuri, 29 septembrie a.c., în cadrul întrunirii cu reprezentanții mass-media pentru prezentarea bilanțul sezonului estival și despre situația pandemică actuală.

Reprezentantul guvernului în teren a precizat faptul că incidența crește într-uhn ritm accelerat, iar luând ca exemplu valurile doi și trei, rata de infectare crește în patru, cinci zile cu cifra 1 la mia de locuitori.

Statistic vorbim, facem un 1 la mie în patru, cinci zile, cam acesta a fost ritmul și în valurile doi și trei. Din punct de vedere asministrativ suntem pregătiâi să intrăm în scenariul în care incidența la fi de 6 la mia de locuitori. Cred că fiecare dintre noi este pregătit, având în vedere că putem sa evităm acest scenariu printr-o modalitate foarte simplă, eu am adoptat-o, și mulți dintre dumneavoastră, anume, vaccinarea”, a declarat prefectul Silviu Coșa.

Precizăm că miercuri, 29 septembrie a.c., incidența COVID-19 în municipiul Constanța este de 4,38 adică 1360 de persoane infectate în ultimele 14 zile. Marți, 28 septembrie a.c., rata de infectare raportată de către DSP Constanța a fost de 4,13.

La nivelul județului Constanța, rata de infectare raportată miercuri, 29 septembrie a.c., este de 3,47 la mia de locuitori, iar marți, 28 septembrie a.c., rata de infectare raportată a fost de 3,31 la mia de locuitori.

Prin urmare, după statisticile reprezentanțiilor Instituției prefectului județului Constanța și instituțiilor abilitate în domeniul sanitar la sfârșitul săptămânii viitoare este posibil ca municipiul Constanța să înregistreze o rată de infecatre de 6 la mia de locuitori.

Totodată, tot în cadrul acestei conferințe, directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Constanța, Cristina Schipor a declarat că au fost raportate mai multe cazuri de inefcatre cu COVID-19 în sistemul de învățământ: 48 profesori, 231 elevi, 12 studenți, 10 personal auxiliar 10. Totodată, 196 de clase sunt pe online. Referitor la vaccinarea din cadrul sistemului de învățîmânt, 4060 cadre didactice imunizate. – 55.2% personal auxiliar 1370 – 55% elevi – 17% vaccinati

Mai facem precizarea că ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a declarat mierucir, 29 septembrie a.c., faptul că, la nivel de propunere, școlile nu se vor mai închide după atingerea pragului de 6 cazuri la mia de locuitori.

Este o întâlnire paralelă între Ministerul Educaţiei, MAI, DSU, INSP – au participat mai multe instituţii. Da, este o idee de a avea chiar peste pragul de 6 la mie – instituţiile care nu au cazuri să nu fie închise. Vom vedea care este concluzia acestei întâlniri. Vrem în continuare să menţinem prezenţa fizică în şcoli. Ne gândim la introducerea testelor cu salivă. Ministrul Educaţiei anunţa ieri că 99% dintre părinţi nu vor să testeze copiii, ceea ce este trist. Poate încercăm cu teste cu salivă, vom vedea cum putem să facem. Dar intenţia rămâne de a avea şcolile cu prezenţă fizică, în continuare. Ştim foarte bine că şcolile on-line nu au avut cele mai bune rezultate anul trecut “, a precizat premierul Florin Cîțu la finalul ședinței de Guvern. 

Loredana MIHAI

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.