VIDEO. Constănțenii și turiștii sar gardul ca să se plimbe pe pasarela din Mamaia: Primăria nu o redeschide în acest sezon estival

1
2811

Pasarela din Mamaia inaugurată de Radu Mazăre în 2012 este închisă încă de anul trecut. Constănțenii și turiștii nu țin însă cont de anunțul și semnul interzis, sar gardul și se plimbă spre largul mării. Primăria nu vrea să o redeschidă până nu este elaborată o expertiză tehnică care să arate dacă și cum a fost aceasta afectată de îngroparea în nisip a unei părți din ea.

În toamna anului trecut a fost demarată a doua etapă a lucrărilor de reducere a eroziunii costiere în Mamaia, în cadrul proiectului Administrației Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral, implementat cu fonduri europene. Din cauza acestora, pasarela din stațiune, inaugurată în 2012, a fost închisă și o bună parte din ea a fost îngropată în nisip, plaja fiind extinsă spre mare.

Lucrările au fost finalizate, dar pasarela nu este nici acum redeschisă, semnul de interzis și panoul de informare tronând pe porțile sale. Cu toate acestea, constănțenii și turiștii nu țin cont de ele și sar gardul din dorința de a se plimba spre largul Mării Negre. Lucru pe care l-am surprins și marți seară, 20 iulie a.c.

Primăria Constanța nu vrea, însă, să o redeschidă, dorind mai întâi să afle dacă aceasta a fost afectată și cum după ce a fost îngropată în nisip.

„Direcția Servicii Publice a decis că trebuie să facă o expertiza care să releve dacă a fost afectata ca urmare a acoperirii cu nisip. Motivația expertizei este dată de cantitatea de nisip care a acoperit aproape o treime din structură, fără a se cunoaște efectul pentru partea rămasă neacoperită. În circa 30 de zile se va semna contractul, prin achiziție directă, pentru efectuarea expertizei, cu termen de livrare în alte 30 de zile. În urma acesteia, se va stabili cu exactitate tipul lucrărilor care trebuie efectuate: reparații punctuale sau capitale“, ne-au declarat reprezentații Biroului de presă al Primăriei Constanța.

Așadar, cei care sar gardul se plimbă pe propria răspundere pe pasarelă, la acest moment neștiindu-se dacă aceasta a fost afectată sau nu în urma îngropării în nisip.

Reamintim că pasarela maritimă din Mamaia avea 420 de metri și a costat peste 1,5 milioane de euro, fonduri asigurate de Ministerul Dezvoltării și din bugetul local. În capăt aceasta are un debarcader, după momentul inaugurării, în vara lui 2012, fiind organizate curse de agrement cu un vaporaș.

Aceasta a fost reparată ultima oară în iunie 2019, cu aproape 60.000 de lei.

Valentin ISPAS   

Citește și:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.