VIDEO. Constantin Hogea, primarul municipiului Tulcea, spune că poate ar fi fost mai bine ca alegerile să fie amânate din cauza COVID-19

0
1772

O parte din suma alocată iniţial pentru investiţii în municipiul Tulcea a fost utilizată pentru pregătirea deschiderii noului an şcolar. Declaraţia a fost făcută de primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea, în cadrul unei discuţii cu reporterii Focus Pres.

Edilul a declarat că va fi foarte dificil pentru cadrele didactice să gestioneze noul an şcolar, în contextul COVID-19, referindu-se aici mai cu seamă la clasele mici, unde copiilor le va fi greu să respecte regulile de distanţare.

„Totul depinde şi de implicarea directorilor, pentru că nu doar primarul trebuie să se ocupe de deschiderea în bune condiţii a anului şcolar. Fiecare director trebuie să îşi creeze un colectiv de acţiune, ca să poată controla cam tot ce poată să apară imprevizibil în această perioadă. Noi le-am asigurat fondurile. Primăria municipiului Tulcea are relaţii de colaborare cu foarte mulţi parteneri din zona societăţilor şi asociaţiilor, ONG-urilor din societatea civilă care ne-au ajutat în cursul anului cu tot ce înseamnă logistică de dezinfecţie, cu substanţe, cu aparatură, cu termometre. Am fost în toate unităţile şcolare şi am donat cu ajutorul acestor parteneri foarte multă logistică medicală, inclusiv în zona unităţilor medicale. Toate secţiile Spitalului Judeţean au primit sprijin din partea primăriei, chiar dacă – ştiţi foarte bine – la Tulcea noi nu avem unităţi medicale în subordine, dar am încercat, pe cât posibil, să fim alături de medicii de familie, de cei de la staţia de Salvare, de cei de la ISU, de cei de la UPU, de cei de la Centrul de Recoltare Sânge (…) Profit de ocazie să le mulţumesc acestor parteneri, unii sunt chiar de la dvs., din Constanţa (Asociaţia Dăruieşte Aripi – n.r.)”.

La fel de dificil va fi, în septembrie, şi situaţia organizării alegerilor, edilul precizând că vor fi dotate secţiile de votare cu dezinfectant, măşti, dar că va fi dificil de controlat. Pe de altă parte, având în vedere epidemia, Hogea spune că mulţi probabil că nu se vor prezenta la vot, pentru a evita o posibilă infectare.

„În opinia mea, dacă momentul începereii noului an şcolar putea şi nu putea fi amânat, în privinţa alegerilor poate că nu era greşit dacă mai aşteptam să vedem ce se întâmplă – aşa cum au fost prelungite o dată, mai puteau fi prelungite (mandatele aleşilor locali – n.r.), zic eu undeva pe la sfârşitul lunii octombrie poate că era mai safe, dacă mă pot exprima aşa, să dăm drumul la alegeri (…)”, a mai declarat Constantin Hogea, care speră ca după alegeri să nu ne confruntăm cu o explozie a numărului de infectări cu COVID-19 ca urmare a derulării procesului electoral.

„Pentru şcoli, au fost suplimentate bugetele cu aproape 10 mii de lei faţă de cele iniţiale”, a mai spus primarul.

Declaraţii complete: în materialul VIDEO!

Alexandra CUCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.