Editorial. Domnule Vela, du-te!

0
467
Alexandra Cucu, Focus Press

De-a lungul timpului, mai cu seamă în perioada de dinainte de alegerile locale, mi-a fost dat să văd şi să aud multe nelalocul lor. Am văzut oameni care se transformă, am văzut politicieni care ieri ţipau şi ameninţau şefii că demisionează pentru că nu vor să fie în cârdăşie cu “ciuma”, iar a doua zi se prezentau cu capul jos, ghiocei, să spună că sunt oameni de echipă şi că ce bun e şeful.

Repet, am văzut multe şi m-am minunat (după atâta timp, tot mă minunez de tupeul unora!) şi de ăia care se dau imaculaţi, dar de fapt au locuinţe de la stat, aşa cum mulţi alţii n-am avut şansa “să ne permitem”; ciudat, imaculaţii ăştia au fani care s-ar arunca şi-n foc pentru ei şi ne-ar strânge de gât pe noi, ăştia care îndrăznim să comentăm că ceva e în neregulă.

Am mai văzut, la fel, hei-rup-ismul ăsta cu asfaltări, creare de locuri de joacă şi aşa mai departe: se întâmplă o dată la patru ani. Şi tot la fiecare 4 ani îi văd pe ăia care, brusc, sunt perfecţi şi dau lecţii tuturor, dar ei n-ar face nimic… şi nu mai dau exemple, că sigur le-aţi văzut şi voi. Dar, aşa e, o dată la 4 ani parcă o luăm razna cu toţii, zgândăriţi de persoane mai mult sau mai puţin oneste, care se înscriu în cursa electorală.

Dar, dintre toate “nefăcutele” perioadei electorale, mă irită teribil ce a putut face ministrul de Interne, “onor” Vela. În debutul campaniei electorale, când prefecturile – care sunt instituţii subordonate Ministerului de Interne – se pregătesc să organizeze procesul de alegeri/votare, iar ţara se confruntă în continuare cu pandemia de coronavirus, Vela îşi deleagă atribuţiile! Da! E ca un fel de concediu în plină criză, dar de ce credeţi? Pentru că domnia sa e candidat pe o listă de consilieri la Caransebeş. E ceva de neimaiginat: un ministru iresponsabil, care fuge de la minister în plin proces de organizare şi gestionare alegeri plus pandemie, başca scandal cu interlopii, fiindcă pe ‘mnealui îl interesează un post de consilier. Dom’le, pleacă de tot de la minister! E prea mare căciula (responsabilitatea) pentru tine, puneţi-l pe Despescu ministru şi măcar ştim o treabă…

Alexandra CUCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.