VIDEO. Contractul cu cei care administrează cimitirele din Constanţa, pe cale să fie reziliat

1
1982

Regulamentul de funcţionare al cimitirelor de pe raza municipiului Constanţa va fi îmbunătăţit, a declarat, în cadrul unui interviu acordat Focus Press, viceprimarul PNL al municipiului Constanţa, Ionuţ Rusu. Potrivit acestuia, administraţia locală este pe cale să rezilieze contractul cu cei care administrează cimitirele, întrucât nu respectă clauzele contractuale referitoare la menţinerea curăţeniei şi ordinii.

Ionuţ Rusu a precizat că cei care administrează cimitirele au fost deja în comisii formate pentru a analiza activitatea acestora, în baza sesizărilor, reclamaţiilor şi imaginilor de la faţa locului. Au fost constatate deficienţe şi au fost fixate termene de remediere, în caz contrar fiind necesară întrunirea unei singure comisii pentru a se decide rezilierea contractului.

„Curăţenia în cimitire s-a întâmplat de când a venit PNL la putere? Vă spun eu: da, dar nu aşa cum ar trebui şi, ca urmare, aceşti domni prestatori au primit somaţii peste somaţii, au fost penalizaţi – penalizare peste penalizare -, iar finalul va fi desfacerea contractelor de muncă cu aceşti domni. Aceasta este finalitatea dacă nu respectă termenii şi clauzele acestui contract. Pentru mine lucrurile sunt clare: este un contract comercial, iar dacă una dintre părţi nu îl respectă, se desface contractul. (….) O comisie mai au”, a declarat Ionuţ Rusu.

„Cimitirele trebuie să fie curate, să fie cu plante, conform contractului, să fie luminate, să fie aleile asfaltate, să arate decent, aşa cum trebuie să arate un loc de reculegere. În clipa de faţă nu arată aşa. (…) Inspectorii din cadrul primăriei îşi fac treaba mai mult decât serios, de când am venit noi la primărie, de asta suntem acum în situaţia de a avea doar un singur pas, întrunirea unei singure comisii, până la desfacerea contractelor”, a mai declarat viceprimarul.

Referitor la firmele care asigură servicii funerare, Ionuţ Rusu a declarat că nu vor mai fi permise coşciuge expuse în stradă şi nici coroane cu florin din plastic în cimitire.

Interviu integral cu viceprimarul Constanţei:

A.C.

Citeşte şi:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.