VIDEO Cum ar trebui să ne petrecem sărbătorile de iarnă? Dr. Irina Dumitru: “Sărbătorile sunt triste. În fiecare an la Infecțioase făceam brad. Sper să se întâmple un miracol de Crăciun”

0
559

Sărbătorile de iarnă nu sunt un motiv de bucurie pentru angajații de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Constanța. Sperau ca de Crăciun să se reunească în jurul bradului și să-și desfășoare actul medical în clădirea care a fost închisă în urma incendiului din luna octombrie în care am pierit 7 oameni.

Din păcate, autoritățile nu au reușit să redeschidă spitalul, iar sărbătorile pentru angajații unității sanitare sunt triste. În cadrul unui interviu Focus Press, realizat de 1 Decembrie, conf.univ.dr. Irina Magdalena Dumitru, medicul șef al Secției Clinice de Boli Infecțioase II Adulți a Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și director al Departamentului de Cercetare din cadrul Universității Ovidius din Constanța, susține că este o lună tristă.

Sărbătorile de iarnă ar trebui să ni le petrecem foarte frumos. Noi în fiecare an la Infecțioase făceam brad. Aveam o zi cu Secret Santa. Am fost o echipă frumoasă. Așa am fost crescuți de înaintașii noștri. Trebuie să mulțumim domnului profesor Sorin Rugină, care ne-a fost mentor și ne-a învățat să trăim frumos unii cu alții și să facem o echipă frumoasă. Din păcate, acum sărbătorile sunt triste pentru că nu suntem acasă. Fiecare, indiferent unde lucrează, se teme pentru ziua de mâine. Veniturile au scăzut simțitor. Mai ales pentru colegii care stau în spital, pentru că nu mai au spor, nu mai lucrează în ture, nu mai fac gărzi. Este o lună mai tristă anul acesta. Anul trecut, chiar dacă eram în plină pandemie, aveam căldura în suflete că suntem împreună. Eu sper din tot sufletul să se întâmple un miracol de Crăciun, să deschidem spitalul. Eu fac un apel la toți constănțenii, cei care au fost internați, cei care au avut rude internate, cei care au avut parte de sănătate și care au trecut prin boală, poate ne ajută cu donații să deschidem spitalul. Cred că sunt mulți oameni bogați în Constanța care ar putea să ne ajute. Ar fi ca un dar de Moș Crăciun pentru noi”, ne-a declarat dr. Irina Dumitru.

Medicul face apel și la autorități: “Să încerce să ne ajute mai mult. Până la deschiderea acelor spitale, policlinici, pentru că de câțiva ani se tot promite de fiecare primar. Fiecare edil își începe mandatul cu promisiunea că va face un spital, dar nu le-am văzut până acum. De spitalul de Pediatrie se discută de foarte multă vreme. Referitor la Spitalul Regional este doar o tăbliță undeva în mijlocul câmpului. Singurul spital mare deschis este Spitalul Județean și este sufocat, neîncăpător. Mai este Spitalul Militar, care ne-a ajutat foarte mult. A avut acele 100 de locuri pe Modular pentru pacienții COVID. Spitalul Militar ne-a ajutat foarte mult. Ei au fost extrem de empatici, pentru că au preluat foarte mulți dintre angajații noștri“.

Alexandra VASILE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.