Curtea de Apel Suceava a dat verdictul în dosarul vaccinărilor false: a respins contestațiile suspecților de la Mangalia!

0
3234

Elena Daniela Vlădoi, Andrei Cristian Vlădoi, Marian Ilișoi, Alina Lidia Ilisoi, Henriette Raluca Berge și Pompilia Timofei au fost reținuți de procurorii DNA Suceava, iar la data de 22 decembrie, magistrații s-au pronunțat. Astfel, persoanele în cauză au fost arestate preventiv, mai puțin Alina Lidia Ilisoi, care s-a ales cu mandat de arest la domiciliu.

Dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă pe numele inculpaţilor Vlădoi Elena-Daniela, Vlădoi Andrei-Cristian, Ilisoi Marian, fost Tcaciuc, Berge Henriette-Raluca, zisă Ari sau Ariana, Timofei Pompilia, fostă Tănase”, potrivit minutei judecătorești.

Cauza are ca obiect investigarea modalității în care peste 100 de persoane majoritatea din județele Suceava și Constanța ar fi obținut certificatul digital european Covid fără să se fi vaccinat.

Concret, la sfârșitul lunii august și începutul lunii septembrie 2021, inculpatele Timofei Pompilia, Berge Henriette – Raluca, asistente medicale din cadrul Centrului de Vaccinare amenajat în incinta Sanatoriului Balnear și de Recuperare Mangalia, și ceilalți inculpați, ar fi constituit un grup infracțional organizat care avea ca scop final eliberarea de certificate de vaccinare anti – Covid falsificate, în schimbul unor sume de bani cuprinse între 250 și 400 de euro, persoanelor interesate.

Ulterior la acest grup ar fi aderat mai multe persoane, intermediari de încredere (rude, prieteni etc.), care s-au specializat în racolarea de persoane dornice să obțină astfel de certificate falsificate de vaccinare, la rândul lor percepând comisioane cuprinse între 100 și 250 de euro, în funcție de starea materială a clienților.

Suspecții din Mangalia au contestat emiterea mandatelor de arestare. Însă, Curtea de Apel Suceava a decis în Ajunul Crăciunului, în data de 24 decembrie a.c., respingerea contestațiilor, decizia fiind definitivă!

A.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.