VIDEO. Daniel Georgescu, prim-vicepreşedintele PSD Constanţa, dă de pământ cu potenţialii contracandidaţi ai lui Ion Dumitrache şi Felix Stroe

0
1317

Social-democraţii s-au reunit în sudul litoralului, la Neptun, în cadrul unei şedinţe a Consiliului Politic Naţional şi a grupurilor organizate din Camera Deputaţilor şi Senat. Au fost prezenţi şi liderii PSD Constanţa, context în care prim-vicepreşedintele organizaţiei judeţene a PSD Constanţa, Daniel Georgescu, a acceptat să vorbească despre alegerile interne, despre mult-vehiculatele tabere din interiorul filialei, despre potenţiali candidaţi la Primăria Constanţa ori Consiliul Judeţean.

„Este un lanţ de alegeri care au loc la nivel naţional, începând de la nivel de localităţi, care se vor finaliza anul viitor printr-un Congres ordinar al organizaţiei naţionale. De aceea, la Constanţa, s-au organizat alegeri la nivel de comune unde avem primari PSD. La momentul acesta am avut alegeri în 32 din 34 de organizaţii, urmând ca în septembrie să continuăm (alegerile – n.r.) acolo unde nu avem primari, finalizând cu municipiul Constanţa şi cu organizaţia judeţeană”, a precizat Daniel Georgescu.

„La nivel de organizaţie municipală există o conducere interimară, într-adevăr. Domnul preşedinte Ion Dumitrache conduce şi organizează de un 1 de zile foarte bine ceea ce se întâmplă la nivel de Constanţa. Adică, numărul de membri este, la momentul acesta, foarte mare, chiar copleşitor. Oamenii se îndreaptă către PSD Constanţa, cu speranţe de mai bine pentru municipiul Constanţa. Au existat la început, într-adevăr, mici discuţii, mici conflicte care în momentul acesta nu mai există (…)”, a afirmat Georgescu, precizând că data alegerilor de la municipiu nu este încă fixată.

Întrebat dacă îl susţine pe Ion Dumitrache să candideze la municipiu, Georgescu a declarat, în cadrul interviului: „Sincer, nici nu ştiu dacă vrea să candideze. Domnul Dumitrache, în acest moment, şi-a asumat cea mai mare răspundere, face munca cea mai grea: să pună pe roate organizaţia municipală Constanţa. Dacă va candida, e alegerea lui. Dacă mai doreşte altcineva, la fel, este liber oricine să candideze şi totul se stabileşte la urna de vot”. Totuşi, Dan Georgescu a dat de înţeles că îl preferă pe Ion Dumitrache, şi nu pe deputatul Lucian Lungoci (unul dintre doritorii să ocupe funcţia de preşedinte la municipiu – n.r.): „Este o hotărâre pe care o voi lua împreună cu preşedintele Felix Stroe”; „Ţinând cont de munca pe care a făcut-o până în acest moment domnul Dumitrache, clar ar fi o alegere corectă. Domnul Lucian Lungoci, din păcate, a cam dispărut în ultimul an. În afară de interviurile în presă, unde îşi dă cu presupusul, adică nu vine cu lucruri concrete, nu prea l-am văzut la partid… După cum am spus, dacă ar fi să aleg după munca depusă de preşedintele interimar până în acest moment, o alegere corectă este Ion Dumitrache…”.

„Fac parte din echipa Felix Stroe. La alegerile pentru organizaţia judeţeană fac parte din echipa Felix Stroe. Dacă domnul Lungoci alege să candideze, foarte bine. În rest, noi am fost cu munca, înn tăcere, alţii au fost cu câte un interviu pe lună, în presă, inventând diferite tabere”, a mai spus prim-vicepreşedintele organizaţiei judeţene a PSD Constanţa. Întrebat cine sunt acei „alţii”, Georgescu a fost la fel de critic la adresa celor care doresc să îi înlocuiască pe Felix Stroe şi Ion Dumitrache de la conducerea organizaţiei judeţene, respectiv municipale: „Alţii… mai există şi diferite alte personaje care spun că au o problemă să iasă din casă, că îi opresc oamenii pe stradă să candideze la preşedinţia organizaţiei judeţene. Din păcate, chiar sunt invidios, mie nu mi s-a întâmplat treaba asta (…)”, a susţinut Daniel Georgescu, făcând referire la fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, actualmente parlamentar, Horia Ţuţuianu, despre care a mai afirmat: „Nu am fost subordonatul lui, am avut o colaborare foarte bună când a fost preşedintele CJC, cu diferenţă: eu am fost primar câştigând o campanie electorală, el a fost preşedinte de Consiliu Judeţean ales dintre un număr de consilieri judeţeni, nu a câştigat vreo campanie electorală. Eu încă aştept ca el să câştige o campanie electorală. Măcar la nivel de partid”.

„Era inclusiv un punct de vedere al actualei conduceri, deci inclusiv preşedintele Felix Stroe a crezut în Horia Ţuţuianu până la un moment dat. De vreme ce a fost ales pentru funcţia de preşedinte (al CJC – n.r.), era clar că este privit ca un viitor… Dar se pare că a fost o greşeală”, a concluzionat Georgescu.

„Fac parte din echipa Felix Stroe şi voi face parte din echipa Felix Stroe la alegerile pentru organizaţia judeţeană”, a mai subliniat Georgescu, afirmând că Felix Stroe a transmis foarte ferm, la partid, că va candida pentru funcţia de preşedinte.  

Interviul integral vă invităm să îl urmăriţi în materialul VIDEO!

Alexandra CUCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.