VIDEO. De ce nu a mai avut Aeroportul „Mihail Kogălniceanu” curse interne în acest sezon estival și cum au reușit bulgarii să ne fure turiștii prin cursele aeriene

0
440

Companiile aeriene din România au avut de suferit în urma modificărilor aduse pe plan mondial, din cauza pandemiei de coronavirus. Zboruri mai puține, anulate, angajați în șomaj tehnic, orele de muncă reduse etc. Cu toate acestea, vecinii Bulgari stau mult mai bine la capitolul zboruri interne și externe și astfel au relansat mai rapid economia.

Asociația Aeroporturilor din România a organizat și în acest an ședința directorilor generali ai aeroporturilor membre, astfel toți șefii aeroporturilor s-au așezat la masa pentru a discuta care sunt problemele actuale. Bogdan Artagea, director general al Aeroportului Internațional Constanța și Corina Martin, membru de onoare al Federației Asociațiilor de Promovare Turistică din România, au menționat care sunt problemele de la Constanța.

Această pandemie s-a resimțit și la noi, dar aeroportul a funcționat la capacitate normală, având în vedere că suntem un aeroport strategic, am deservit atât armata SUA cât și echipele NATO. Traficul de pasageri a scăzut undeva la 56%. În perioada următoare vor rencepe cursele spre Austria și Turcia. Vara aceasta a fost doar un singur zbor către Londra, trebuia să mai fei unul însă compania TAROM a anulat zborurile”, a precizat Bogdan Artagea, directorul general al Aeroportului Internațional „Mihail Kogălniceanu” Constanța.

De partea cealaltă, Corina Martin a precizat că Bulgaria a avut mult de câștigat pentru că au început relansarea zborurilor înaintea noastră.

Bulgaria a relaxat cu mult înaintea României toate măsurile și restricțiile impuse de pandemia de coronavirus. Vedem foarte mulți turiști români în aceste momente în Bulgaria. Varna a fost un aeroport aglomerat, iar la celălalt pol, pe Aeroportul Constanța un singur operator aerian desfășoară curse. Din păcate zborurile pentru care am luptat extrem de mult, mă refer în principal la zborurile interne și pe care am anunțat că le vom avea în această vară către litoral împreună cu TAROM, tocmai pentru că românii rămân în România în acest an, nu le vom mai avea. TAROM-ul a venit cu niște prețuri exagerat de mari. Asta a făcut ca aceste zboruri să nu poată funcționa”, a declarat Corina Martin.

Scădere masivă a traficului aerian în acest an

David Ciceo, președintele Asociației Aeroporturilor din România a specificat că în acest an traficul aerian a scăzut cu 61 de procente. Ceea ce este și mai grav, este faptul că în luna iulie s-a înregistrat o scădere de 75% față de anii anteriori.

Traficul aerian a scăzut de de la aproximativ 11 milioane de pasegeri în 2019, la aproximativ 4 milioane de pasageri în 2020, asta înseamnă undeva la 61%. Scăderea în luna iulie este și mai mare, traficul pe aeroporturile din România au scăzut cu 75%. Au scăzut și veniturile, din estimările pe care le-am făcut noi, Asociația Aeroporturilor, estimăm că acest an se va încheia cu o scădere foarte mare. Dacă în 2019 traficul aerian în România a depășit 23 de milioane de pasageri, la finalul acestui an estimăm doar 9 milioane de pasageri. Pentru a gestiona această criză fără precedent s-a făcut un efort deosebit din partea tuturor directorilor generali, din partea instituțiilor din domeniul aviației civile, noi am avut ședințe aproape săptămânal, noi directorii generali, ședințe cu companiile aeriene implicate, dar și instituțiile. Asociația, de asemenea a luat măsuri pentru obținerea unor ajutoare de stat, deja a fost aprobat un memorandum și se vor acoperi pierderile pentru anumite aeroporturi care depășesc 200 de mii de pasageri”, a declarat David Ciceo, președintele Asociației Aeroporturilor din România.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.