VIDEO De la director HR al Șantierului Naval Damen Mangalia la Ministerul Economiei: cine este Florin Spătaru, noua propunere PSD de ministru!

0
2311

PSD a decis să-l propună pe Florin Spătar pentru Ministerul Economiei, care îl va înlocui pe Marius Humelnicu.

Florin Spătaru este de 3 ani si 5 luni Director HR (resurse umane) & Corporate Affairs la Șantierele Navale Damen Mangalia (Judeţul Constanţa)- (din iul. 2018 – Prezent).

Damen Shipyards Mangalia este cel mai mare șantier naval din România, situat la Marea Neagră.

Damen a reușit să asigure parteneriatul cu Guvernul României în 2018 și să preia controlul operațional al companiei. Șantierul naval face parte din Cruise Ropax and Offshore Division a Damen Group.

Florin Spătaru este președinte ANCONAV din februarie  2013  până în prezent. ANCONAV este asociația românească de construcții navale, având 48 de membri activi (șantiere navale, furnizori de echipamente, firme de inginerie). ANCONAV este membru al SEA Europe.

Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al PSD, a declarat după ședința de marți, 23 noiembrie, a Consiliului Politic Național al partidului, că Florin Spătaru, noua propunere a social-democraților pentru funcția de ministru al Economiei după retragerea lui Marius Humelnicu, are un CV impresionant și că este dublu licenţiat.

Urmare a ședinței Consiliului Politic Național, am să fac două anunțuri. Prima decizie care s-a luat de către colegi, luând act de decizia domnului Marius Humelnicu de a se retrage de la Ministerul Economiei, a fost votarea ca propunere pentru Ministerul Economiei a domnului Florin Spătaru, un director de la Damen Mangalia, cu un CV impresionant”, a spus Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al PSD, într-o conferință de presă la sediul social-democraților.

Este absolvent a două facultăți, doctor în Economie și are cursuri la London Business School, la Școala de afaceri din Londra. Este foarte implicat și credem că va avea o activitate foarte bună la Ministerul Economiei”, a adăugat Oprea.

„Al doilea anunț este cel referitor la stabilirea numelui vicepremierului din partea PSD. Acesta va fi domnul Sorin Grindeanu, care va ocupa și funcția de ministru al Transporturilor”, a mai spus el.

Marius Humelnicu, propus de PSD pentru funcția de ministru al Economiei în Cabinetul Ciucă, s-a retras de pe lista miniștrilor la nicio zi după ce Gazeta Sporturilor a scris că a jucat în tinerețe, la Oțelul Galați, într-un meci suspectat de blat.

Lista Cabinetului Ciucă va fi depusă la Camera Deputaților, pentru a se respecta calendarul agreat de cele trei partide din coaliţie de a da votul final pe Executiv joi, 25 noiembrie.

A. V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.