VIDEO. Declarații în poarta sediului DNA: Nicușor Constantinescu, adus pentru audieri

0
1674

Fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, a fost adus, din nou, la sediul DNA Constanța, pentru audieri într-un dosar în care este acuzat pentru abuz ăn serviciu.

La intrare în sediul unității de parchet, Constantinescu a declarat presei că este victimă a sistemului judiciar.

 ”Este o poliție politică, SRI-DNA, 2009 –2020. Dosarul 176 apare în raportul CSM, cu poliția politică de la Constanța, a cărei țintă sunt eu, ca președinte al Consiliului Județean, Radu Mazăre, iar executanții sunt dânșii: procurorii DNA și ofițerii SRI”, a declarat Nicușor Constantinescu.

Întrebat cum se simte, Constantinescu a declarat că se simte nevinovat.

Acuzațiile

Procurorii DNA au stabilit că fostul președinte al Consiliului Județean  a cauzat un prejudiciu, în dauna bugetului județului, în cuantum de 5.570.821,28 lei. Anchetatorii anticorupție susțin că, în perioada 2009-2013, Nicuşor Constantinescu şi-a îndeplinit defectuos atribuţiile de serviciu, în sensul că a dispus executarea unor lucrări în valoare de 3.778. 451,09 lei, de către RAJDP la Herghelia Mangalia, în condițiile în care imobilul nu se afla în patromoniul județului. Însă, pentru a putea executa aceste lucrări, a inițiat un proiect de hotărâre incluzând un protocol cu Direcţia Silvică Constanţa. Astfel, spun procurorii, fostul președinte al CJC este acuzat pentru abuz în serviciu.

Daniel ALBU

Foto: Cătălin Schipor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.