VIDEO. Din cauza clanului Duduianu, Poliția Română va avea un nou șef

0
388

Chestorul principal Liviu Vasilescu, șeful Poliției Române, a anunțat că demisionează din funcția de inspector general. El s-a aflat în centrul unui scandal, fiind aspru criticat după ce în spațiul public au apărut imagini în care mai mulți șefi ai Poliției s-au întâlnit cu lideri interlopi din clanul Duduianu, pentru a le cere să grăbească înmormântarea lui Emi Pian, deoarece pun în dificultate oamenii legii care nu intervin pentru respectarea distanțării sociale, ci supraveghează din stradă casa familiei acestuia.

„Atât ca ofiţer de execuţie, cât şi ca manager mi-am făcut datoria cu onoare şi bună credinţă, integritate profesională fiind principul care m-a ghidat în întreaga carieră. În ultimul timp am constatat un atac mediatic concentrat asupra Ministerului Afacerilor Interne și Poliției Române într-o perioadă în care țara are nevoie de liniște și conjugarea tuturor eforturilor pentru protejarea cetățenilor. În permanență mi-am asumat responsabilitatea deciziilor. Vă rog să-mi permiteți, ca de astăzi, să mă retrag din funcția de inspector general al Poliției Române, să rămân ofițer de poliție și să îndeplinesc sarcinile ce-mi vor fi încredințate“, a declarat Liviu Vasilescu în cadrul unei conferințe de presă de la sediul M.A.I.

Declarații de presă, la sediul MAI

Declarații de presă, la sediul MAI

Publicată de Ministerul Afacerilor Interne, Romania pe Marţi, 1 septembrie 2020

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a precizat într-un comunicat de presă că decizia lui Liviu Vasilescu de a se retrage din funcţia de inspector general al I.G.P.R. este corectă şi ea a fost convenită pentru a nu afecta imaginea şi credibilitatea instituţiei.

„Este decizia corectă pe care am convenit-o astfel încât imaginea şi credibilitatea Poliţiei Române să nu fie afectate sau puse sub semnul întrebării. (…) Poliţia Română are nevoie acum să se concentreze exclusiv asupra problemelor pe care le are în atribuţii, adică aplicarea cu fermitate a legii şi eliminarea oricărui act de perturbare a acestei activităţi“, a transmis Vela.

Comanda Poliţiei Române va fi exercitată temporar de inspectorul general adjunct, chestor de poliţie Eduard Miriţescu, din funcţia pe care o deţine, până la numirea unui ofiţer care să preia această funcţie şi responsabilitate.

D.A., V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.