Surpriză pentru elevi, din prima zi de școală

0
1259

Peste 260 de polițiști își vor începe activitatea în unitățile de învățământ din întreaga țară, odată cu debutul anului școlar 2020 – 2021. Aceștia vor face parte din noua structură a Inspectoratului General al Poliției Române, Poliția Siguranță Școlară, a anunțat Bogdan Despescu, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, fost inspector-șef al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Oamenii legii care vor acționa în școli se vor ocupa cu prevenirea și combaterea delicvenței și a bullyingului în unitățile de învățământ. Astfel, polițiștii vor acorda o mai mare atenție activităților de prevenție în ceea ce privește consumul de droguri, violența juvenilă, traficul de persoane etc.

Poliția Siguranță Școlară va funcţiona atât la nivelul IGPR, cât şi la nivelul inspectoratelor judeţene de poliţie, respectiv Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

„Ţinând cont de preocuparea permanentă a conducerii M.A.I. pentru îndeplinirea obiectivelor în ceea ce priveşte siguranţa elevilor şi a cadrelor didactice, ministrul Afacerilor Interne a luat decizia înfiinţării unui structuri distincte în cadrul Poliţiei Române. Structura nou-înfiinţată va îmbunătăţi şi consolida parteneriatul M.A.I. – şcoală – autorităţi locale. Va exista o prezenţă mult mai mare şi mai activă a poliţiştilor în mediul şcolar, respectiv în procesul educaţional. Poliţiştii vor identifica mediile favorabile comiterii de infracţiuni şi vor stabili legături permanente cu reprezentanţii unităţilor de învăţământ, cu reprezentanţii O.N.G.-urilor, precum şi ai autorităţilor locale“, a spus Despescu.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.