VIDEO. Elevii constănțeni din aproape 200 de clase învață doar on-line: se pot reîntoarce în școli doar după ce sunt testați de către un cadru medical

0
295

Peste 300 de cadre didactice și elevi constănțeni au fost confirmați pozitiv în ultimele 14 zile, astfel că 196 de clase învață în format on-line. Aceștia se pot întoarce în școli doar după ce sunt testați de către un cadru medical.

Directorul Direcției de Sănătate Publică a Județului Constanța, Cristina Schipor, a anunțat că, în ultimele 14 zile, 311 persoane din sistemul de învățământ au fost confirmate pozitiv: 48 de profesori, 231 de elevi, doisprezece preșcolari, zece studenți și zece angajați personal auxiliar.

Astfel, 196 de clase din școlile constănțene învață doar în format on-line, numai marți, 28 septembrie a.c., fiind luată această decizie în cazul a 29 dintre ele.

Toți acești elevi se pot reîntoarce în școli doar după ce au fost testați de către un cadru medical, nu este acceptat un test efectuat acasă.

Totodată, în județul Constanța 4.060 de cadre didactice sunt imunizate – aproximativ 55,2%, 1370 de angajați personal auxiliar (55%) și 17% dintre elevi.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.