VIDEO. Eveniment emoţionant la Cogealac: un profesor de 80 de ani, cu peste 50 de ani de activitate în învăţământ, a primit titlul de cetăţean de onoare al comunei

0
1610

Eveniment în premieră în localitatea Cogealac: un profesor pensionar, ajuns la venerabila vârstă de 80 de ani, a devenit cetăţean de onoare al comunei. Acordarea titlului a coincis cu deschiderea anului şcolar şi a reprezentat un moment de maximă emoţie pentru cei prezenţi.

Gheorghe Luţă s-a născut pe data de 25 iulie 1941, în localitatea Tariverde, comuna Cogealac. Primii ani de şcoală i-a urmat în Cogealac, iar ulterior s-a îndreptat către facultatea de matematică. La terminarea facultăţii a revenit acasă, tot la şcoală, însă în calitate de dascăl care a modelat generaţii întregi. În semn de recunoştinţă, comunitatea din care face parte i-a acordat titlul de cetăţean de onoare, în cadrul unei festivităţi care a avut loc concomitent cu deschiderea noului an şcolar.

“Stimaţi profesori şi părinţi, dragi elevi, deschidem astăzi anul şcolar, vă urez mult success şi rezultate cât mai bune. Sunt bucuros şi în acelaşi timp emoţionat pentru că astăzi, odată cu începerea noului an şcolar, în calitate de primar al comunei îmi revine onoarea de a-i înmâna domnului profesor Gheorghe Luţă insigna şi brevetul de cetăţean de onoare al comunei Cogealac, titlu conferit de Consiliul Local Cogeala în 2018. Domnul professor a contribuit la formarea multor generaţii de elevi din comuna noastră.  De-a lungul activităţii didactice, a fost apreciat atât de colectivele didactoce, cât şi la nivel de Inspectorat Şcolar. A primit numeroase distincţii şi diplome. (…) Domnule professor, sincere felicitări, calde urări de sănătate şi viaţă lungă! Vă mulţumim, domnule profesor!”, a transmis, cu ocazia festivităţii, primarul comunei Cogealac, Cati Hristu.

A.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.