VIDEO. Explicaţiile lui Vergil Chiţac după incendiul de la Spitalul de Boli Infecţioase şi îndemn către populaţie: vaccinaţi-vă!

1
911

Bâlbe, scuze şi acuze după nenorocirea de la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa, unde 7 femei au decedat într-un incendiu. Primarul Constanţei, Vergil Chiţac, şi managerul demis al spitalului, Stela Halichidis, s-au contrazis în declaraţii pe tema instlaţiei de detecţie a fumului şi a investiţiilor necesare în cadrul unităţii medicale. În ziua tragediei, edilul s-a aflat la spital, însă nu a dorit pe moment să facă prea multe declaraţii. A revenit însă cu precizări, seara, firmlate în biroul de la Primărie.

„Noi, în decembrie 2020, când am făcut bugetul pe anul 2021, am chemat toate direcțiile implicate, inclusiv pe cei de la spital. Este adevărat că ne-au cerut proiectarea sistemului de detecție, respectiv achiziția și instalarea lui, numai că la acel moment aveam inițiată toată procedura pentru reabilitarea energetică.

În acest Caiet de sarcini este prevăzută refacerea întregului sistem: detecție, semnalizare, alarmare și stingerea incendiului. Proiectul era în evaluare, am obținut 88 de puncte, ni s-a aprobat finanțarea și acum suntem în perioada de semnare la Ministerul Dezvoltării.

Cert este că detecția sistemului pentru incendiu nu are nicio valoare dacă nu este însoțită de alarmare și de stingere.

Proiectul nostru urmărește să refacă tot sistemul. Prin urmare, era normal să nu finanțăm cererea de la Spitalul de Boli Infecțioase atâta timp cât noi lucrasem deja la o documentație, care era inclusă într-un proiect, proiect care era în evaluare, noi nu mai puteam scoate acea porțiune din evaluare fără a nu strica tot rezultatul evaluării și era și dublă finanțare.

Ca să vă dovedesc că pentru noi sănătatea a fost o prioritate și i-am acordat importanța cuvenită am să vă spun că, în 2019, i-au fost alocați Spitalului de Boli Infecțioase de la bugetul Primăriei numai 54.334 de lei (e adevărat, un an fără COVID), în 2020 5 milioane de lei și anul acesta 8 milioane de lei, și mare parte din ei s-au cheltuit“, a declarat primarul Vergil Chițac, iar aceste declaraţii le puteţi urmări şi în materialul VIDEO ataşat.

Edilul conchide precizările cu sfatul către populaţie de a se vaccina!

Citeşte şi:

1 COMENTARIU

  1. Banii din luminitele de craciun. Ati promis ca ii investiti aici… ce s-a intamplat cu banii. Nici luminite n am avut nici in spital nu i ati bagat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.