VIDEO. Florin Cîțu și Lucian Bode, videoconferință cu prefecții în contextul minivacanței de Paște

0
61

Premierul Florin Cîțu și ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, au o videoconferință cu prefecții și șefii structurilor teritoriale ale MAI, marți, 27 aprilie, în contextul pregătirilor pentru minivacanța de Paște și 1 mai. 

De la Constanța la ședință au participat prefectul Silviu-Iulian Coșa, subprefecții și reprezentanții IPJ Constanța, IJJ Constanța, ISU „Dobrogea”, GMJ „Tomis” Constanța și ai Gărzii de Coastă.

„În ceea ce privește pandemie, suntem pe o pantă descrescătoare a valului trei. Încă nu a trecut acest val trei, însă ce a fost mai greu a trecut. Avem un weekend important în față, în care sărbătorim Paștele și tradiționalul 1 mai. Din punctul nostru de vedere, este simplu, regulile nu s-au schimbat: mască, distanțare socială. Trebuie să vorbim și de campania de vaccinare, cea care ne scoate din pandemie. Am avut o discuție cu aleșii locali și am cerut și acolo implicare și aș vrea să văd și la dumneavoastră. Aș vrea să văd în fiecare weekend cât mai mutle evenimente legate de vaccinare. Timișoara a dat un exemplu foarte bun. Avem deja două centre de vaccinare drive-through: la Cluj și la Deva. Avem dozele, știu că românii doresc să se întoarcă la o viață normală. Sunt sigur că românii se vor vaccina”, a precizat premierul Florin Cîțu.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a precizat că se așteaptă ca 1,6 milioane de persoane să participe la slujbele de Înviere și cere polițiștilor să acționeze proactiv și să aplice măsurile, altfel nu va ezita să îi demită pe cei care nu își fac treaba.

V.I. M.G.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.