VIDEO. GALERIE FOTO. Autoturisme cu „daună totală“, importate din SUA prin Portul Constanţa

1
1616

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud – Agigea și lucrători din cadrul Registrului Auto Român, au descoperit în Portul Constanţa, în mai multe containere, cinci autoturisme înregistrate cu „daună totală“, care urmau a fi introduse în ţară. Conform legislaţiei în domeniu, acestea nu pot fi înmatriculate pe teritoriul României, iar piesele acestora nu pot fi folosite, sens în care operaţiunea de import nu a fost finalizată.

În perioada 08-10.12.2021, o echipa comună formată din polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanta Sud – Agigea, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Registrului Auto Român, a verificat mai multe containere sosite în Portul Constanţa. Acestea erau încărcate, conform documentelor, cu cinci autoturisme avariate, importate din state din afara spaţiului Uniunii Europene.

Polițiștii de frontieră au făcut verificări specifice cu privire la autoturismele respective, provenite din Statele Unite ale Americii, constatând faptul că acestea figurează cu daună totală.

Având în vedere faptul că legislația din România prevede că autoturismele cu daună totală nu pot fi înmatriculate, iar piesele acestora nu pot fi folosite ca piese second-hand, Biroul Vamal de Frontiera Constanța Sud a dispus indisponibilizarea acestora, pana la definitivarea cercetărilor.

Verificările continuă, iar la finalizare vor dispuse măsuri în consecinţă cu privire la autovehiculele respective.

V.I.

1 COMENTARIU

  1. Ar trebui verificat suplimentar destinatarul acestor masini. Garantat nu e prima oara. Le repara in fundul curtii si le vinde in romania la bo$$i, ca fiind noi, conduse de bunica pana la piata

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.