VIDEO. Grindeanu, declarații, la Constanța, despre greva CFR: „Am hotărât ca marți să existe o întâlnire între premier, sindicate și ministerul Transporturilor”

0
3581

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a vorbit, vineri, la Constanța, despre greva declanșată de CFR, între orele 07:00 și 09:00.

„Este o grevă anunțată de ceva vreme. Am avut întâlniri periodice cu liderii de sindicat, inclusiv ieri am avut o întâlnire cu dânșii. Am trimis bugetul, atât al CFR SA, cât și CFR Călători, către Ministerul Finanțelor de vreo trei ori până acum, așteptând aprobare astfel încât să putem să intrăm în negocierile privind CCM-ul la CFR SA. N-am primit. Și există justificări pentru care cred eu că ministerul Finanțelor nu a aprobat aceste bugete, fiind constrânși de ceea ce înseamnă rectificare și toate lucrurile pe care dumneavoastră le știți. Am hotărât ca marți să existe o întâlnire între premier, sindicate, sigur, vom participa și noi de la ministerul Transporturilor, astfel încât să găsim soluții. Să știți că am fost în contactat permanent și țin să le mulțumesc liderilor de sindicat. Ca să putem să evităm această grevă ar fi însemnat să primim mai mulți bani de la bugetul de stat, astfel încât să putem aplica statutul feroviarilor. Noi am cerut cam 16 miliarde la rectificare, această sumă cuprinzând efectiv sumele necesare pentru CFR, astfel încât să se aplice statul feroviarilor. O să vedem cum va fi această rectificare. La întâlnirea de marți sunt sigur că va fi prezent și ministrul Finanțelor”, a spus Sorin Grindeanu.

P.I.

Citește și: Grevă CFR! Toate trenurile vor fi oprite, vineri, 2 ore – focuspress.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.