VIDEO. Hagi consideră inexplicabil faptul că fiul său nu s-a aflat nici măcar pe lista preliminară a jucătorilor convocați la Națională

0
430

Înaintea meciului de la Ovidiu, cu Sepsi Sf. Gheorghe, din prima etapă a play-off-ului Superligii, Gheorghe Hagi a vorbit, din nou, despre lipsa lui Ianis Hagi chiar și de pe lista preliminară a jucătorilor convocați pentru meciurile cu Andorra și Belarus.

Convocările la echipa națională nu sunt treaba mea. Fiecare antrenor le face. Acum trei zile am spus ceva, pentru că se vorbea de o listă preliminară, a jucătorilor români care joacă în străinătate. Vorbim de un jucător care, în momentul de față, joacă la unul dintre cele mai titrate cluburi din Europa, care are cele mai multe trofee, un club foarte mare. Mi-am spus părerea. Nu am zis cine joacă, cât joacă, dacă joacă, cine e selectat, am vorbit doar de o lista preliminară“, a ținut Gheorghe Hagi să explice cu privire la declarațiile sale anterioare. 

Managerul Farului consideră că nu era normal ca Ianis Hagi să lipsească din lista preliminară a jucătorilor convocați pentru meciurile din preliminariile Campionatului European din 2024.

Adevărul e că joacă la un club foarte mare și e sănătos. Și-a revenit și joacă. Cât o face, e normal, 15-20 de minute, apoi 30 de minute, 45. Dacă Ianis nu a fost nici în acea listă, pentru mine e grav. Sunt abilitat, contruiesc o echipă, răspund, sunt manager de o echipă. Și vă mai zic un lucru: sunt mândru că sunt tata lui Ianis. Eu am devenit tata lui Ianis. Să nu uitați acest lucru. Îl omiteți cu toții. Eu am fost la Rangers și mi s-a zis că sunt tata lui Ianis. El este deja consacrat, are personalitate, e cineva în lume. Să nu uitați că reprezintă România în lume, așa cum a făcut-o taică-su. E același brand. Fiecare e liber să facă ce vrea, dar eu, ca manager, trebuia să gândesc ca un manager. Să nu fii nici în lista preliminară, înseamnă că avem jucători foarte, foarte buni în lume, de cel mai înalt nivel. Și atunci e foarte greu ca Ianis să prindă lista.

Cine răspunde de convocări și de primul 11 și-o asumă. Probabil o să vină în fața dumneavoastră și va spune de ce una, de ce ailaltă. Eu, repet, am vorbit de o listă preliminară. Nu l-am convocat pe Ianis ci, ca manager, am spus că am simțit că nu e jucător important pentru Edi Iordănescu. E dreptul meu să o zic, întrucât chiar muncesc, sunt în breaslă, fac această meserie, mă pricep cred nu bine, foarte bine. Mi-am dat părerea mea de manager, sunt manager, nu antrenor, gestionez club și echipă de nivel foarte bun. Am demonstrat că știu și am văzut un lucru care mi se pare inexplicabil. Să nu fie pe lista preliminară, nu convocat, nu cât să joace. Să nu fii pe o listă înseamnă că nu ești jucător important. 100% e așa pentru mine și rămân la ce am zis, că Ianis nu cred că e jucător important pentru Edi Iordănescu“, a concluzionat Gică Hagi.

De la Farul Constanța, doi jucători au fost convocați de selecționerul echipei naționale de fotbal a României, Edward Iordănescu, pentru meciurile cu Andorra și Belarus: mijlocașul Tudor Băluță și atacantul Denis Alibec.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.