VIDEO. Horia Constantinescu taie şi spânzură şi pe plajă?! Mai mulţi operatori economici acuză administraţia locală de „sabotaj economic“

2
3897

Mai mulţi operatori de plajă, membri ai Asociaţiei RESTO, au organizat o întâlnire de urgenţă luni, 5 iulie a.c., la Euxin Beach, în zona Ion Raţiu. Motivul: blocarea accesului în perimetrul plajei Trei Papuci. În aceste condiţii, operatorii economici ameninţă că renunţă la la plaje şi că vor bloca zona, ca răspuns la acţiunile Primăriei Constanţa. „Administraţia locală a venit săptămâna trecută, joi noapte, la ora 22.00, şi au pus barieră şi blocuri de ciment către plajă“, au susţinut aceştia.

Prezent la conferinţa de presă organizată pe acest subiect, vicepreşedintele RESTO, Roberto Tortora, a declarat: „Nu avem acces la plajă, nici noi, ca operatori, nici turiștii. Noi am investit aici. Eu am făcut 800 de metri de canalizare și nu eram obligat. Noi nu cerem să intrăm pe plajă cu mașina, pentru că știm că am încălca legea. Noi vrem să avem acces la drum. Pe acest drum merg și autoritățile. Nu vine nimeni să vorbească cu noi și sa găsim soluții împreună“.

Potrivit operatorilor de plaje din zonă, joi seară, 1 iulie a.c., în jurul orei 22.00, au fost montate o barieră și mai multe blocuri de ciment, interzicându-se accesul pe drumul ce face legătura cu strada Ion Rațiu și plajele din zonă.

Reprezentanții Primăriei ar fi blocat drumul deoarece pe acesta se creează multe ambuteiaje și, în plus, a fost realizat fără autorizație de construire, de către chiriașii plajelor.

„Am făcut investitii în canalizare, am făcut scări de acces și totul pe banii noștri. Acum sectorul de plaja este obstrucționat de orice cale auto. Actuala conducere a Primăriei a venit în septembrie și poate nu știe că de ceva ani sunt probleme aici. Facem investiții de la an la an, dar nu mai avem pentru ce. Primăria face Comandament în mijlocul verii, în loc sa facă la 1 martie. Nu ne trezim în plin sezon să facem comandament. Am trecut de 1 iulie și iar ni se pun niște piedici. Am pierdut mai mult de jumătate din clienți, pentru că erau mămici care veneau cu cărucioarele pe plajă, la locul de joacă. Nu se poate să închizi așa deodată tot și au mai închis și noaptea la ora 22.00. Este un sabotaj economic“, a declarat, la rândul său, Răzvan Ardelean, operator plajă.

Alt operator a precizat că directorul executiv adjunct din Primăria Constanța, Horia Constantinescu, le-a impus verbal să cumpere și să amplaseze containere pe plaje, și că le va asigura utilitățile necesare. Dar acest lucru nu s-a întâmplat, deși ei au achiziționat containerele.

„La începutul sezonului a venit Horia Constantinescu și ne-a impus să ne luăm containere. Primăria trebuia să asigure utilitățile și nu ne-a asigurat nimic“, a declarat Mirela Colci.

Toți operatorii de plajă din zonă sunt nemulțumiți și hotărâți să blocheze accesul cu mașinile lor, dacă nu vor fi chemați la discuții.

Mai multe detalii, în materialul video.

V.I., A.C.

2 COMENTARII

  1. Actuala administrație în frunte cu contraprimarul din Eforie pus cu banii lui Comanescu ( fiu de prim-secretar de partid) ar trebui să plece …la mama dracului!

  2. Am votat un dobitoc incapabil. In loc sa caute sa atraga fonduri nerambursabile pt dezvoltarea orasului, acest individ stoarce fonduri pe spinarea contribuabilului, taxe de parcare, amenzi, impozite, chiar nu l duce capul deloc, am crezut altceva cand l am votat…. Deja am semnat pe scufundamamiralul.ro pt demiterea lui. Orasul asta e blestemat sa aibe parte numai de primari prosti si incompetenti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.