VIDEO. Iohannis: Se redeschid majoritatea școlilor, din 8 februarie

0
864
Elevii la scoală

Președintele Klaus Iohannis a declarat că din data de 8 februarie, odată cu începutul semestrului al doilea, majoritatea școlilor se vor redeschide.

Klaus Iohannis a declarat joi, după o ședință la Palatul Cotroceni, că din data de 8 februarie, odată cu începutul semestrului al doilea, se vor redeschide majoritatea școlilor.

Această decizie a fost luată după o întâlnire cu premierul Florin Cîțu, ministrul Educației, Sorin-Mihai Cîmpeanu, și ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

„Începând din semestrul II, din 8 februarie, majoritatea școlilor se vor redeschide. Asta evident în condițiile în care pandemia evoluează aproximativ la fel cum am avut evoluțiile din ultimele săptămâni.

Majoritatea școlilor se redeschid, elevii se întorc la școală.

Se revine, practic, la sistemul descentralizat care ține cont de evoluția pandemiei în fiecare localitate.

În acest fel, în semestrul II, în localitățile care se încadrează în scenariul verde toți copiii merg la școală și la grădiniță.

În cele care se încadrează în scenariul galben, merg în continuare la școală copiii din ciclul I-IV și copiii din clasele terminale, dar și copiii de la grădiniță.

În cazul în care localitatea intră în scenariul roșu, continuă pentru un timp să meargă la școală doar ciclul primar și copiii de la grădiniță. Ceilalți nu mai merg la școală.

Atunci când se ajunge la rata de infectare peste 6 la mie, localitatea se carantinează și școlile se închid și se merge în on-line.

Toate aceste lucruri vor deveni realitate dacă lucrurile nu se schimbă grav. Trebuie să respectăm restricțiile. 

Se schimbă evaluarea pentru școli, însă toate celelalte măsuri de restricție rămân în vigoare.

În data de 2 februarie, înainte să reînceapă școala, vom face împreună o reevaluare a situației pandemice și decizia finală va fi luată pe 2 februarie. Dar dacă evoluția pandemiei va fi cum a fost în ultimele săptămâni, se va intra pe acest scenariu pe care l-am descris“, a declarat Klaus Iohannis.

În cazul universităților, fiecare va decide, având în vedere autonomia universitară, dar acestea sunt libere să se alinieze la scenariul adoptat pentru școli.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.