VIDEO. Jandarmii au sancţionat un bărbat care făcea gălăgie după ce lui şi prietenilor de la masă li s-a atras atenţia că încalcă “regula de 4”

0
1919

Poliţişti din cadrul IPJ Constanţa, jandarmi şi poliţişti locali au verificat, duminică noapte, dacă sunt respectate reglementările care au intrat în vigoare, conform cărora terasele se închid de la ora 23.00 şi se redeschid de la 06.00.

Conform unei hotărâri care a fost adoptată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, “programul de lucru cu publicul al operatorilor economici care desfășoară
activități în spații special destinate, dispuse în exteriorul clădirilor unde se desfășoară
activități de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor
alcoolice şi nealcoolice, cum sunt terasele, cluburile, barurile și alte asemenea, de la nivelul
județelor Argeș, Brașov, Constanța, Dâmbovița, Ilfov, Prahova, Galați și municipiul
București, nu poate începe înainte de orele 06.00 și nu se poate prelungi după orele 23.00″. Măsura a intrat în vigoare începând cu data de 02.08.2020, orele 12.00, se aplică pentru o perioadă de 14 zile și poate fi prelungită prin hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

După cum a demonstrat razia de duminică seara, agenţii economici au înţeles hotărârea şi, pentru a evita să fie amendaţi, au închis la ora 23.00. Pe terase au rămas, totuşi, din loc în loc, clienţi. Aceştia au refuzat să părăsească locaţiile la ora fixată, motivând că nu au terminat de consumat ce comandaseră. O situaţie aparte a fost întâlnită pe o terasă din Mamaia, unde la o masă se aflau mai mult de 4 persoane (atât cât permit reglementările actuale în vigoare). Respectivii au comentat virulent, arătându-se deranjaţi şi de prezenţa presei, nu doar de cea a jandarmilor şi poliţiştilor. Într-un final, unul dintre mesei, cel mai vehement, a fost sancţionat la Legea 61, pentru tulburarea ordinii publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.